Simona Ionescu / Redactor Șef

Fantoma reginei Elisabeta ar fi fost văzută! Reședințele regale sunt bântuite

Fantoma reginei Elisabeta ar fi fost văzută! Reședințele regale sunt bântuite
Regina Elisabeta și-a slujit țara cu devotament până în ultima clipă și a plecat să-și doarmă somnul de veci alături soțul său, prințul Philip. Se pare însă că sufletul Suveranei nu s-a liniștit, iar fantoma acesteia a apărut în palat. În plus, se spune că reședințele regale ar fi bântuite.

Potrivit Visit Britain, există cinci reședințe ale familiei regale care sunt bântuite. Cu ceva timp în urmă, sunt zvonuri că angajații familiei regale ar fi rămas uluiți când au văzut fantoma reginei Elisabeta bântuind palatul.

 La Windsor Castle au apărut 25 de fantome

La Castelul Windsor au apărut până acum 25 de fantome

 

Până la 25 de fantome au fost raportate la Castelul Windsor. În special, regina Elisabeta a II-a și sora ei, Margaret, au pretins că au văzut fantoma Elisabetei I. De obicei, aceasta apărea în bibliotecă și obișnuia să se plimbe prin cameră, fără să țină cont de pașii ei zgomotoși pe podeaua care scârțâie. Fantoma lui George al III-lea a fost, de asemenea, văzută în castelul Windsor, în camera de sub bibliotecă.

Acolo unde regele stătea în momentele în care nu se simțea bine. S-a spus, de asemenea, că fantoma lui Henric al VIII-lea moțăie prin castel. Piciorul său ulcerat îl deosebește de celelalte apariții și bate pe podea în timp ce merge. În exterior, fantoma lui Herne ar fi fost văzută în Marele Parc Windsor. Acesta a fost vânător pentru regele Richard al III-lea, iar legenda spune că cei care o întâlnesc sunt loviți de nenorocire.

Palatul Buckingham bântuit de un călugăr înlănțuit

Conform unor zvonuri, Palatul Buckingham, locul de muncă oficial al reginei și reședința londoneză, ar fi bântuit de fantoma unui călugăr înlănțuit, îmbrăcat într-o mantie maro. Se crede că acest călugăr a murit într-o celulă de pedeapsă cu ani în urmă, pe vremea când exista o mănăstire pe acest teren.

Fantoma maiorului John Gwynne, care a servit ca secretar particular al regelui Edward al VII-lea, a fost văzută, de asemenea, în biroul de la primul etaj. În acest birou, Gwynne și-a luat viața printr-un glonț în cap după ce el și soția au divorțat.

Castelul Balmoral, bântuit de un servitor al reginei Victoria

Palatul Buckingham bântuit de un călugăr înlănțuit

Fantoma lui John Brown a fost văzută pândind în jurul castelului Balmoral, purtând adesea un kilt. Brown a fost un servitor al reginei Victoria și au existat zvonuri potrivit cărora cei doi s-ar fi îndrăgostit, dar nici unul nu a confirmat.

Palatul Holyrood, scena unei crime

Palatul Holyroodhouse, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Palatul Holyrood, a fost scena unei crime în 1566. Se spune că Maria, regina Scoției, a avut o aventură cu un bărbat pe nume David Rizzio. Când soțul ei, Lordul Darnley, a aflat despre acest lucru, a ordonat ca Rizzio să fie ucis. Crima ar fi avut loc în sufragerie, în timp ce Mary, care era însărcinată în șapte luni, privea.

În prezent, se spune că petele de sânge apar la întâmplare. De asemenea, legenda susține că Lordul Darnley pândește în jurul palatului. El a fost ucis ulterior în urma unei explozii în casă și se crede Mary ar fi aranjat acest lucru pentru a se răzbuna pentru moartea lui Rizzio.

La Sandringham House cărțile zboară singure de pe rafturi

Nu au fost identificate fantome la Sandringham House, dar multe întâmplări ciudate. În anii 1980, Prințul Charles a mărturisit că a simțit rafale subite și inexplicabile de aer rece. De asemenea, au fost văzute cărți zburând de pe rafturi, precum și mâini cu ceas care se mișcau singure. Precum și felicitări de Crăciun care zburau prin cameră, pături care au fost trase de pe paturi și lumini care se aprindeau și se stingeau singure.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre