Simona Ionescu / Redactor Șef

Fantomele de la Conacul Kontos din Grecia cer noaptea ajutor trecătorilor. Casa a aparținut consulului Rusiei

Fantomele de la Conacul Kontos din Grecia cer noaptea ajutor trecătorilor. Casa a aparținut consulului Rusiei
Bogată în istorie și mitologie, Grecia are puține povești despre casele bântuite, dar legenda uneia dintre acestea e tulburătoare. Se spune că fantomele din acest loc nu și-au găsit liniștea nici acum și își strigă durerea în toiul nopții, când aud pașii unui trecător.

Conacul Kontos din Ano Lehonia Pelion este considerat o adevărată casă a ororilor. Locul a văzut multe nenorociri, iar fantomele pot fi auzite noaptea, cerând ajutor care trec prin fața casei, susțin locuitorii. Legenda atrage și mulți turiști.

Vila a fost construită în anul 1900, de ambasadorul Rusiei

Conacul bântuit a aparținut lui Nikolas Kontos, consulul Rusiei în Grecia, care a construit-o în 1900 pentru soția și cei patru copii ai săi. Potrivit legendei, viața acestuia s-a schimbat odată cu moartea copiilor săi, care a fost suspectă.

Se spune că micuții au fost uciși de o șopârlă care a căzut în recipientul lor cu lapte. Nimeni nu știe cu siguranță dacă acest lucru este adevărat, dar nici nu a existat cineva care să nege acest lucru.

În anul 1941, naziștii au intrat în conac și în toată perioada  în care au locuit acolo au torturat, mutilat și ucis mulți rebeli greci din țară. De aceea, oamenii spun că sufletele morților încă bântuie alături de copiii Kontos. Mai mult, se spune că siluetele fantomelor și strigătele lor de durere pot fi văzute și auzite la conac când cineva trece pe acolo noaptea, târziu.

Cum arată vila bântuită

Vila este unul dintre cele mai caracteristice exemple de neoclasicism, fiind formată dintr-un subsol și un semisubsol, parter și mansardă, iar la parter, la est și vest de intrare, se află un hol, bucătărie și toaletă.

Familia Kontos deținea o mare avere în Roma, Lausanne și Grecia, iar Nikolas Kontos era unul dintre cei mai puternici oameni din Grecia Centrală. Acesta era foarte cunoscut în zona Farsala, fiind proprietarul Tsifliki din Vrysia și al unei case în Volos, clădirea neoclasică Gambeta, precum și case în Atena.

Copiii ar fi fost otrăviți de menajera familiei

Cu toate acestea, drama familiei nu se potrivește cu legenda urbană care înconjoară proprietatea lor din sat. De exemplu, trei dintre cei patru copii ai lor, Eleni, Kostas și Katina, au murit de tuberculoză, nu otrăviți, așa cum spune legenda.

Mai precis, Katina a murit la Volos pe 9 aprilie 1896, la vârsta de 16 ani, iar sora ei a murit în același an la Geneva, în Elveția, într-un sanatoriu pentru tuberculoși, la vârsta de 15 ani. Se spune însă că moștenitorii consulului Rusiei în Grecia ar fi fost de fapt otrăviți de menajera familiei pentru ca alte rude să poată moșteni conacul.

Legenda urbană este întărită de monumentul funerar din cimitirul din Volos, care prezintă o masă cu un decantor și trei scaune în jurul său, fiecare inscripționat cu unul dintre numele copiilor familiei care au murit la o vârstă fragedă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *