Surprinzător sau nu, sunetul nu este auzit de toată lumea, dar mulți dintre cei care l-au auzit s-au îmbolnăvit ulterior de afecțiuni psihice grave.
Toți mai mulți oameni care trăiesc în Taos, un orășel micuț situat în Munții Sangre de Cristo din New Mexico, SUA, au început să audă un zumzet misterios, de joasă frecvență. Indiferent cât de mult s-au chinuit specialiștii să afle origine sunetului, nimeni nu au reușit.
Dar după percep zgomotul oamenii au început să aibă o presiune crescută în urechi, sângerări nazale, libidou pierdut, insomnie, amețeli și dureri mari de cap, iar în cazuri mai grele, probleme de natură psihică.
Fenomene care nu se pot explica
Sunetul distrugător din Taos face parte din categoria fenomenelor misterioase care nu se pot explica, dar există mai multe teorii.
Unii spun că ar putea fi un mod de comunicare între „stâncile vii”, alții că ar fi un „sunet produs de spiritele rătăcite care încearcă să treacă în lumea de dincolo.” Există și teorii potrivit cărora zumzetul ar fi „generat de alinierea planetelor” și nu în ultimul rând de „tentativele de comunicare ale extratereștrilor”.
S-a înaintat chiar și o petiție Congresului SUA
În 1993, oamenii, disperați de zumzetul care le distruge viețile, au făcut chiar și o petiție, pe care au înaintat-o Congresului SUA și au cerut să vină specialiștii să investigheze oficial fenomenul. Mai mulți cercetători renumiți au ajuns la fața locului, printre care specialiști de la Laboratorul Național Los Alamos (locul unde a fost asamblată prima bombă atomică) și de la Laboratorul Phillips al aviației militare.
În raportul întocmit în final cercetătorii au specificat că fenomenul nu e doar în Taos, ci în întreaga lume, mai ales în Europa și America de Nord. Cât privește locul de unde vine, aceștia au spus că e posibil să fie magnetismul pământului, care emite semnale de joasă frecvență, sau semnal de frecvență ultrajoasă care ar veni de la miezul topit al Pământului. Misterul rămâne și acum nedeslușit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook