Simona Ionescu / Redactor Șef

Îngerul negru, spiritul care nu și-a încheiat socotelile cu lumea reală. Poartă un blestem de moarte

Îngerul negru, spiritul care nu și-a încheiat socotelile cu lumea reală. Poartă un blestem de moarte
Are o înălțime de 2,6 metri și a fost ridicată în anul 1912 de sculptorul ceh-american Mario Korbel. Localnicii numesc statuia Îngerul Negru.

Localnicii îi atribuie statuii Îngerul negru proprietăți supranaturale sinistre. Cine ignoră avertismentele și atinge metalul înnegrit, se spun că va muri.

Îngerul negru, spiritul care nu și-a încheiat socotelile cu lumea reală. Poartă un blestem de moarte

Statuia îngerului negru din cimitirul Oakland, din Iowa City, SUA, e cu adevărat înspăimântătoare, fiind încărcată de mistere și energii negative, dar și un blestem aducător de moarte. Nimeni nu are voie să o atingă, iar cine îndrăznește să facă acest lucru se spune că va trece în lumea cealaltă la scurt timp, uneori chiar în fața îngerului negru.

Până în acest moment nimeni nu a reușit să afle ce se ascunde în spatele acestui lucru, dar există surse care susțin că ar fi vorba de un spirit care nu a reușit să se liniștească și vrea răzbunare.

Statuia privește în jos

Această statuie înspăimântătoare este așezată pe Terezei Dolezal și al familiei sale. Se cunoaște că Teresa s-a mutat în Iowa City împreună cu fiul ei, în vârstă de 18 ani, Eddie și a fost moașă. Din nefericire, băiatul a decedat în anul în 1891 de meningită și a fost înmormântat în cimitirul Auckland.

După această nenorocire, femeia ar fi plecat în Oregon, unde l-a întâlnit pe Nicholas Feldevert. Un bărbat deosebit de care s-a îndrăgostit, iar el a iubit-o nebunește. Cei doi s-au căsătorit, dar fericirea femeii s-a spulberat în anul 1911, odată cu moartea soțului.

După această dramă, Teresa a revenit în Iowa City și l-a rugat pe celebrul sculptor Mario Corbel să facă o statuie de înger, pe care să o toarne peste mormântul fiului și cenușa soțului. Din motive pe care nimeni nu le cunoaște, Korbel a turnat o statuie care privește în jos.

Teresa și-a vândut sufletul diavolului?

În1924, a trecut la cele veșnice și Teresa, iar cenușa ei a fost îngropată împreună cu soțul și fiul ei. În timp, nimeni nu știe de ce, statuia aurie a început să înnegrească. Prima dată ochii, apoi culoarea s-a răspândit pe capul îngerului, apoi pe întregul corp.

Localnicii vin cu mai multe ipoteze. Unii spun că Teresa ar fi fost o vrăjitoare care și-ar fi vândut sufletul diavolului. Alții spun că după moartea soțului, ea i-ar fi jurat îngerului că nu va mai fi niciodată cu un bărbat, dar a călcat strâmb, iar monumentul s-a întunecat.

Degetul s-a întors la Îngerul negru

Indiferent care ar fi adevărul, un lucru e clar. Cine s-a apropiat de Îngerul negru, a murit. Una dintre povești îi aduce în prim plan pe patru tineri care au mers la statuie și și-ar fi făcut nevoile fiziologice. Dar în drum spre casă, au avut accident și au murit. De asemenea, se spune că un adolescent ar fi furat un deget al statuii, iar după o săptămână a fost găsit mort într-un lac. Tulburător e faptul că degetul a fost văzut la Îngerul negru. Ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, niciodată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre