Legendele și misterele Veneției. Povestea fascinantă a uriașului din Corte Bressana

Veneția, adesea cunoscută ca „orașul plutitor”, fondată în secolul al V-lea d.Hr, e plină de legende și mistere. Secrete străvechi, gravate în zidurile și fundațiile locului, cu adevărat zguduitoare.
Pe insula venețiană Torcello se află un scaun de piatră, despre care se crede că a fost tronul lui Attila, regele hunilor. În timpul invaziei lor asupra Veneției în secolul al V-lea, hunii au ajuns pe Torcello, ucigând un număr mare de locuitori.
Attila a amplasat tronul în fața catedralei ca simbol al puterii, dar și pentru a-și arăta loialitatea față de Dumnezeu. Dacă tronul i-a aparținut într-adevăr lui Attila este încă un mister, deoarece multe rapoarte susțin că hunii nu au trecut niciodată de nord-estul Italiei.
Cu toate acestea, tronul a aparținut cu siguranță cuiva aflat într-o poziție de putere. Multe scripturi antice conțin diagrame ale tronului și ale unui personaj așezat în mod proeminent pe el.
În Calle della Toletta au loc întâmplări misterioase, unde protagonistul este un ceas. Legenda spune că, odată, o vrăjitoare folosea un ceas cu alarmă magic, așezat pe o casă galbenă, pentru a le reaminti clienților săi de plățile datorate.
Localnicii au scos ceasul, dar au început să apară sunete ciudate, accidente și întâmplări stranii, ceea ce a determinat vecinii să-l reinstaleze, iar evenimentele inexplicabile au încetat. În ciuda încercărilor de a-l îndepărta, ceasul vrăjitoarei rămâne un element permanent pe casa galbenă, o mărturie a legendelor din Veneția.
Potrivit informațiilor oferite de ciaobella.co, după miezul nopții, străzile din jurul Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, devin teren de joacă pentru un gigant. Potrivit legendei, uriașul a fost unul dintre ultimii clopotiști ai Clopotniței San Marco.
Cu o înălțime de aproape doi metri, uriașul clopotar era o asemenea celebritate locală încât, se presupune, un om de știință a oferit bani pentru scheletul său. Uriașul a fost de acord, pariind că va trăi mai mult decât omul de știință și afacerea va fi nulă, însă, el a murit primul.
De când scheletul său a fost expus la Museo di Storia Naturale di Venezia, locuitorii spun că se întâmplă ceva ieșit din comun. În fiecare zi, la miezul nopții, clopotarul merge în turnul clopotniței Sfântului Marc și sună cele douăsprezece clopote ale celui mai mare și mai vechi clopot, Marangona. Apoi merge spre casa sa din Corte Bressna și pe drum cere bani trecătorilor. Pentru a-și răscumpăra sufletul…
Unul dintre cele mai râvnite artefacte din lume este Sfântul Graal. Conform legendei, Iosif din Arimateea a adunat sângele lui Iisus în potirul care a fost ascuns timp de secole și în cele din urmă secretizat în Glastonbury de Cavalerii Templieri. Venețienii știu însă că nu se află în Anglia, ci în Veneția, ascuns în Bazilica San Pietro in Castello, în tronul de marmură al Apostolului Petru.
O altă poveste despre care vorbesc venețienii este legată de frumosu palat din secolul al XVI-lea, Palazzo Contarini dal Zaffo. Timp de secole, palatul a fost cunoscut drept Casin degli Spiriti (Casa spiritelor), un cămin pentru spiritele neliniștite ale Veneției.
Palatul are ferestrele zidire complet după ce pictorul Pietro Luzzo, chinuit de o dragoste neîmpărtășită, s-a împușcat pe terenul palatului. Se presupune că fantoma lui Luzzo a început să apară în ferestrele palatului după moartea sa, determinându-l pe proprietar să acopere totul cărămizi. Potrivit unora, Luzzo continuă să bântuie, întorcându-se la palat în serile întunecate pentru a-și striga inima frântă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook