Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri ciudate care îți vor da lumea peste cap. Marilyn Monroe avea IQ mai mare ca Einstein

Lucruri ciudate care îți vor da lumea peste cap. Marilyn Monroe avea IQ mai mare ca Einstein
În lume există multe lucruri uimitoare, care ne pot fascina dar și stârni curiozitatea. Unele dintre ele le-am strâns mai jos pentru voi. Lucruri ciudate care îți vor da lumea peste cap

Există multe lucruri uimitoare în această lume, cum ar fi curcubee care pot apărea noaptea, urangutani atrași de femei și escroci care sunt înșelați. Cu alte cuvinte, natura, oamenii și animalele ne pot uimi întotdeauna și încercăm să ne uimim cititorii cu ei! Mai jos, câteva lucruri ciudate care îți vor da lumea peste cap. 

Urangutanii masculi sunt atrași de femeile cu părul roșu

Urangutanii au o trăsătură amuzantă.  Masculii nu sunt atrași doar de femele urangutan, ci și de femei cu părul roșu (la fel ca maimuțele în sine). De exemplu, urangutanul Hsing Hsing dintr-o grădină zoologică australiană a furat odată o fotografie cu Nicole Kidman dintr-o revistă și a adus-o acasă. Se pare că i-a plăcut foarte mult actrița. 

Hoții care au vândut un tablou furat au fost plătiți cu bani falși 

Dacă ar exista un premiu pentru cel mai nefericit cuplu de hoți din istorie, doi bărbați din Spania l-ar câștiga. În 2003, au aranjat să vândă o pictură falsă de Goya, care de fapt a fost pictată de un artist spaniol pe nume Antonio María Esquivel. Cumpărătorul, „un șeic arab bogat” lucra cu un intermediar care le-a cerut vânzătorilor un comision de 300.000 de dolari. Este ciudat, dar fraudatorii nu au suspectat nimic. Au împrumutat acești bani de la o persoană pe care o cunoșteau și au mers să facă tranzacția.

Inițial, bărbații urmau să vândă tabloul cu 4 milioane de CHF, însă la final au luat doar cu 1,7 milioane de CHF (adică aproximativ 1,7 milioane de dolari). Problema era că banii erau falși la fel ca tabloul. Bărbații au fost arestați când au încercat să depună banii înr-un cont bancar, iar intermediarul nu a fost niciodată găsit.

Lucruri ciudate. Curcubeele pot apărea noaptea 

Curcubeul lunii este, după cum sugerează și numele, cauzat de lună. Este mai puțin strălucitor decât un curcubeu obișnuit și pare a fi alb pentru ochiul uman, deși este capabil să capteze culorile unei fotografii cu expunere îndelungată.

Curcubeul lunii poate fi văzut în locuri lângă cascade sau când sunt ploi în anumite condiții: luna plină nu ar trebui să fie prea înaltă pe cer și cerul în sine ar trebui să fie întunecat. Dimensiunea curcubeului de noapte este aproape la fel ca un curcubeu obișnuit.

Marilyn Monroe avea IQ mai mare decât Albert Einstein

Există informații care arată că Marilyn Monroe avea un IQ de 163-168, în timp ce Albert Einstein avea 160. Desigur, nu există nicio modalitate de a demonstra sau verifica acest fapt acum. Se știe însă că ea a fost într-adevăr o femeie inteligentă. A citit mult și a avut interese extinse. Un alt fapt amuzant este că Albert Einstein i-a dat odată propria lui poză cu autograf, care a fost cu adevărat importantă pentru ea.

Foto: Facebook

Chinezii trec la ”atac”. Ce teste le-au făcut diplomaților americani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre