Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul mumiei țipătoare

Misterul mumiei țipătoare
Descoperită în 1886, o mumie cu o expresie agonizată pe față a făcut obiectul multor speculații. Această mumie are toate organele intacte, ceea ce nu este obișnuit mumificărilor.

Misterul mumiei țipătoare. Au apărut multe teorii interesante legate de mumia țipătoare. Însă, niciuna nu a fost dovedită corectă sau greșită.

Fiul faraonului Ramses al III-lea

Misterul mumiei țipătoare. Bob Brier, un arheolog al Universității din Long Island, a speculat că două ipoteze ar fi responsabile pentru expresia agonizată a mumiei. Spune că una ar fi fost criminalul. Alți cercetători și arheologi au venit cu teorii care variază de la crimele cu sânge rece, la otrăvire și până la înmormântarea individului de viu.

Un documentar special făcut de National Geographic din 2008 a investigat posibilitatea ca mumia ar putea fi prințul Pentewere (fiul faraonului Ramses III). Acesta era suspectat de planificarea crimei asupra tatălui său. 

Documentele antice din secolul al XII-lea susțineau că una dintre soțiile faraonului Ramses al III-lea a fost judecată pentru că a conspirat să-l omoare, datorită dorinței ei ca Pentewere să preia tronul.

A fost otrăvit?

Se crede că atunci când a fost descoperit acest plan, ea l-a otrăvit pe Pentewere ca pedeapsă. Conform acestei teorii, ea l-a înfășurat în piele de oaie după ce a fost mumificat. Dacă așa a fost, „țipătul” ar fi putut fi cauzat de durerea din otravă ingerată.  Cu toate acestea, rămâne pură speculație dacă mumia a fost, de fapt, prințul Pentewere.

Teorii mai puțin senzaționale sugerează că maxilarul mumiei este deschis doar pentru că cel mai probabil capul său s-a întors după moarte. Dar chiar și acea bucată de realism este o presupunere la fel de bună ca a oricui altcuiva.

Misterul fantomelor care bântuie aeroportul Heathrow din Londra! Stafiile se plimbă printre pasageri

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre