Simona Ionescu / Redactor Șef

Momente de panică în Texas. Un meteorit de 450 de kilograme a produs cutremur, oamenii s-au speriat îngrozitor

Momente de panică în Texas. Un meteorit de 450 de kilograme a produs cutremur, oamenii s-au speriat îngrozitor
Cu câteva zile în urmă, locuitorii din Texas au trăit momente grele. Oamenii au auzit o bubuitură puternică și la scurt timp li s-au cutremurat casele.

Potrivit informațiilor oferite de NASA, bubuitura a fost sunetul unei meteorit cu un diametru de 1,5 metri și peste 450 de kilograme, care a intrat în atmosferă. Acesta s-a spart, apoi s-a împrăștiat în toată regiunea. Agenția spațială susține că nu au existat pagube, dar oamenii au tras o mare sperietură și s-au plâns că li s-au cutremurat casele.

E cu atât mai surprinzător cu cât în acel loc al lumii nu a existat niciodată risc seismic.

„Am ieșit afară să văd ce s-a întâmplat. Am crezut că a fost un fel de cutremur, dar nu am văzut nimic. E atât de ciudat că nu avem cutremure aici, în Texas”, a scris un localnic pe contul de Facebook.

Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru oameni

Reprezentanții NASA susțin că fragmentele de meteorit nu sunt periculoase, dar oricine le găsește trebuie să anunțe de urgență Smithsonian. „Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului cu viteze mari, aceștia încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în fragmente mici înainte de a lovi solul.

Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru public. (…) Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului cu viteze mari, aceștia încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în fragmente mici înainte de a lovi solul. Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru public.”, au spus cei de la NASA.

Nu se știe unde a avut loc impactul

Impactul s-a produs miercuri, 15 februarie, în jurul orei 17.00, iar imaginile de supraveghere dintr-o casă au filmat totul. Intrarea meteoritului în atmosferă s-a văzut ca un obiect de foc care străbate cerul. Meteoritul a fost raportat controlului traficului aerian din Houston și de două avioane care treceau pe lângă el. „Nu se știe unde a avut loc punctul exact de impact. Nu s-au primit rapoarte privind pagube în zona respectivă”, a spus șeriful comitatului Hidalgo, Eddie Guerra.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre