Simona Ionescu / Redactor Șef

Monstrul din Vermont care l-a inspirat pe un celebru scriitor. Încă se fac cercetări despre existența lui

Monstrul din Vermont care l-a inspirat pe un celebru scriitor. Încă se fac cercetări despre existența lui
Ceva rău pândește în pădurile izolate din Vermont, se povestește. Șoaptele despre o ființă din altă lume, cunoscută (poate puțin prozaic) doar sub numele de „The Awful”, răsună și acum printre localnici. Monstrul l-a inspirat chiar și pe scriitorul HP Lovecraft, iar strania legendă s-a răspândit.

Cum arată monstrul creat de scriitorul Lovecraft despre care se spune că a apărut pentru prima dată în anul 1925, urmărindu-i pe localnici care erau de-a dreptul îngroziți? Conform poveștii, creatura era atât de teribilă încât legendarul scriitor de groază H.P. Lovecraft a vizitat chiar Vermont pentru a investiga.

Se presupune că ceea ce a văzut acolo a continuat să inspire multe dintre povestirile sale. Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă. Puțini oameni din afara Vermontului au auzit vreodată de creatură și niciun expert în opera Lovecraft nu a menționat vreodată bestia. Așadar, care este adevărul? Este un „grifon” care pândește zona rurală din Vermont?

Unul dintre bărbații care l-a văzut a suferit pe loc un atac de cord

Se pare că acest monstru a fost văzut pentru prima dată în apropierea orașelor Berkshire și Richford. Potrivit legendei doi sau trei muncitori de la o moară din Richford traversau podul de pe strada principală a orașului când au zărit o fiară uriașă cocoțată pe acoperișul clădirii Boright.

Creatura era atât de hidoasă încât unul dintre bărbați a suferit imediat un atac de cord indus de frică. Ulterior, acesta și-a revenit complet, dar câteva luni a continuat să fie chinuit de coșmaruri îngrozitoare.

Ce au văzut bărbații

Aceștia au afirmat că monstrul semăna cu un grifon masiv, cu aripi cenușii ce aveau o anvergură de 8 metri. Avea, de asemenea, o coadă lungă, asemănătoare cu cea a unui șarpe, și gheare terifiante, enorme. Părea o creatură desprinsă direct din mitologia greacă, s-a decis să se stabilească în relatarea din Vermont.

Creatura ar fi furat un bebeluș

Două săptămâni mai târziu, localnicii au raportat că au văzut din nou creatura, de data aceasta cu un copil mic sau un bebeluș prins în ghearele sale teribile. În lunile următoare, monstrul a fost reperat în repetate rânduri, în special de fermieri, care au fugit îngroziți. Apoi au povestit comunității.

Creatura părea să fie o amenințare, zburând deasupra câmpurilor și cocoțându-se pe acoperișuri. Nu a atacat niciodată, doar stătea acolo și se uita.

„S-a întors monstrul în Berkshire și Richford?”

Așa cum se întâmplă adesea în cazul aparițiilor de monștri misterioși ca acesta, în cele din urmă rapoartele despre monstru s-au epuizat. Până la sfârșitul anului 1928, aparițiile au devenit din ce în ce mai rare. Chiar și acum însă, câte un locuitor din Vermont pretinde că a văzut o fiară ciudată în regiune.

Apoi, în 2006, monstrul s-a făcut din nou remarcat. În acel an, pe 19 octombrie, H. P. Albarelli a publicat un articol în County Courier, „S-a întors monstrul în Berkshire și Richford?”. Scriitorul a povestit cum un respectabil localnic din Richford l-a văzut apărând „de nicăieri și smulgând o cioară neagră uriașă” dintr-un copac.

Mărturii ale localnicilor

Articolul părea să le reamintească localnicilor că au propriul lor monstru și, surpriză, surpriză, în curând au început să vină rapoarte despre alte apariții. Pe 30 noiembrie 2006, un articol de follow-up, „Îngrozitorul a fost văzut din nou; relicva a fost produsă” a apărut în același ziar.

Acest al doilea articol includea mărturiile mai multor localnici care susțineau că au văzut monstrul. Albarelli spunea că are dovada că monstrul exista, precizând că ar fi primit un maxilar pietrificat care aparținea monstrului. Pe care urma să-l ducă la un biolog de la Universitatea din Vermont pentru identificare, apoi va povesti întregii lumi.

Dar nu a făcut-o. Pesemne cineva i-a atras atenția că afirmația sa precum că deținea maxilarul pietrificat al creaturii nu prea avea sens, din moment ce articolul său susținea că oamenii încă îl mai vedeau pe monstru. Oare acesta zbura prin Vermont fără o falcă?

Legătura cu scriitorul Lovecraft

Albarelli avea însă mai multe de spus despre creatură. De asemenea, el a afirmat că, în 1925, faimosul scriitor de groază H.P. Lovecraft a vizitat Vermont pentru a vedea cu ochii lui misterioasa și înfricoșetoarea ființă. Se presupune că The Awful a devenit apoi sursa de inspirație pentru multe dintre scrierile lui Lovecraft, o afirmație care i-a înnebunit pe fanii scriitorului, deoarece este o poveste pe care nu o mai auziseră până atunci.

În ciuda faptului că se presupune că au fost observate creaturi îngrozitoare în urmă cu aproape 100 de ani, prima mențiune scrisă în ultimii ani despre această creatură este articolul lui Albarelli din 2006.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre