Simona Ionescu / Redactor Șef

Monstrul Loch Ness al Rusiei

Monstrul Loch Ness al Rusiei
Aproape că nu e om care să nu fi auzit de „monstrul din Loch Ness”, din Scoția. Dar nu e singurul. Și rușii au monstrul lor acvatic. Acesta e cunoscut sub numele de „Monstrul Loch Ness al Rusiei”, însă relatările despre creatura din Yakutia sunt anterioare afirmațiilor scoțiene. Cu toate acestea, în multe privințe poveștile seamănă.

„Monstrul Loch Ness al Rusiei” este cu adevărat intrigant. De asemenea, există teorii conform cărora lacul Labynkyr, unde se spune că apare acesta, ar fi conectat prin canale subacvatice la un alt lac, Vorota, unde au fost înregistrate, de asemenea, observări de monștri acvatici, inclusiv de către respectatul geolog sovietic Viktor Tverdokhlebov, un academician cunoscut. Lacul Labynkyr are fisuri neobișnuite în adâncime, lungi de 60 până la 80 de metri. 

Profesorul asociat Lyudmila Emeliyanova, biogeografă, a dezvăluit The Siberian Times că, în propria sa misiune științifică la Labynkyr, a înregistrat „câteva obiecte subacvatice de mari dimensiuni” folosind scanarea cu ajutorul unui sonar.

Nu este singurul cercetător care a făcut acest lucru

Lyudmila a relatat despre „monstrul Loch Ness al Rusiei”, dezvăluind ziariștilor când și-a făcut acesta apariția.  „A fost a patra sau a cincea zi la lac când dispozitivul nostru de sondare cu ajutorul ecoului a înregistrat un obiect uriaș în apă, sub barca noastră. Obiectul era foarte dens, cu o structură omogenă, cu siguranță nu era un pește și nici un banc de pești și era deasupra fundului lacului. 

Am fost foarte surprinși, dar nu ne-am speriat. La urma urmei nu am văzut acest animal, am înregistrat doar un obiect ciudat în apă. Dar pot spune clar – în prezent, ca om de știință, nu vă pot oferi nicio explicație despre ceea ce ar putea fi acest obiect”, a spus Lyudmila Emeliyanova.

Monstrul lacului rusesc

Cercetările echipei conduse de biogeografă s-au repetat.  Cercetătoarea a devenit convinsă că există mai multe obiecte vii mari în apele pure ale lacului. „Nu pot spune că am găsit și am atins ceva neobișnuit acolo, dar am înregistrat cu sonarul nostru mai multe obiecte subacvatice mari, mai mari decât un pește, mai mari decât chiar și un grup de pești. Acesta este motivul pentru care susțin pe deplin ideea unei noi călătorii acolo și efectuarea de cercetări suplimentare.

Mi-ar plăcea să particip la o altă cercetare în apele acestui lac. Știu cum să organizez misiunea și cunosc destui oameni care pot ajuta pe loc. Ar fi o călătorie grea, trebuie să spun, dar cu siguranță merită să fie făcută din nou. Acest lac misterios și foarte adânc mai are încă un secret pe care să ni-l spună”, a declarat cercetătoarea.

Labynkyr este un lac cu apă dulce, aflat la aproximativ 5.000 km est de Moscova. Lacul este misterios și din alt motiv. El se găsește la doar 60 de kilometri de așezarea Oymyakon – cel mai rece loc de pe Pământ  care este locuit. În ciuda acestei poziționări aparte, în mod uimitor, lacul nu îngheță complet iarna. Asta, spre deosebire de practic toate lacurile din regiune.

Gheața care se formează, pe lac e neobișnuită, este mult prea subțire pentru a se putea călca pe ea. Asta în contextul în care nu este ceva ieșit din comun pentru rușii care trăiesc în zonă să conducă mașini pe lacurile din Yakutia iarna. O pot face pe alte lacuri, dar nu și pe Labynkyr.

Ce este ”ciuperca neagră”, de unde apare și cum se manifestă. India a semnalat boala

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre