Pădurea sinucigașilor a luat naştere acum 1.200 de ani, dintr-un torent de lavă pricinuit de erupţia Muntelui Fuji, în anul 864. Întinsă pe doar 3.000 de hectare, Aokigahara Jukai ar putea fi străbătută pe jos în doar 3-4 ore, teoretic. Practic este imposibil. Mulţi dintre cei care s-au aventurat în desiş nu s-au mai întors niciodată.
Japonezii consideră că în desişurile pădurii îşi duc veacul o infinitate de spirite rele, care îi duc la pierzanie pe vizitatorii imprudenţi care se aventurează pe cărările nebătute. Potrivit datelor oficiale, peste 3000 de sinucideri şi decese inexplicabile au avut loc până acum acolo.
Pădurea sinucigașilor sau „locul perfect în care să mori”
Supranumită de japonezi „locul perfect în care să mori”, pădurea se spune că adăpostește sufletele celor care nu au reușit să treacă granița către lumea cealaltă. Aceștia îi împing și pe alții să își ia viața. O serie de martori oculari au raportat că odată intrați printre copaci, au văzut siluete stranii și au auzit țipete sfâșietoare. De asemenea, nici busolele sau aparatele GPS nu funcționează în zonă.
Chiar şi în aceste condiţii, pădurarii din zonă continuă să lucreze. Atunci când fac o descoperire, ei sunt obligaţi să transporte cadavrul la refugiul principal din Aokigahara. Decedatul este depus într-o încăpere specială din refugiu, în care există două paturi: unul pentru mort şi al doilea pentru pădurar. Dacă răposatul va fi lăsat singur, există superstiţia că demonul care s-a cuibărit în el va urla toată noaptea şi va încerca să-i atace pe cei din dormitorul central al refugiului.
Care este explicația
În timp ce unii dau vina pe faptul că locul ar fi bântuit, alții au încercat să găsească explicații logice de-a lungul timpului. Una dintre cauze ar fi reprezentată de anomaliile magnetice ale Pământului care se petrec în zona respectivă. Acestea ar împinge oamenii spre suicid.
În ultimii ani, nu au mai fost date publicităţii cifre, pentru a nu încuraja sinuciderile. Se pare că cele mai multe au loc în martie. Acesta reprezintă sfârşitul anului fiscal, când japonezii primesc raportul cu datoriile pe care le au către stat.
Foto: Facebook
Cum afli dacă ești un vindecător spiritual? Avem răspunsul!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook