Simona Ionescu / Redactor Șef

Pisica Fantomă dintr-un sat din Anglia a fost filmată. E uriașă, iar prezența ei a fost semnalată prima dată în 1970

Pisica Fantomă dintr-un sat din Anglia a fost filmată. E uriașă, iar prezența ei a fost semnalată prima dată în 1970
Locuitorii unui sat din Anglia vorbesc de o pisică-fantomă care bântuie prin pădurile și mlaștinile din jur. Îi spun „Bestia din Exmoor”.

Primele întâlniri ale legendarei pisici neagre au fost raportate pentru prima dată în anul 1970. Iar de 51 de ani, din când în când, cineva semnalează că a văzut pisica prin mlaștini.

Pisica Fantomă dintr-un sat din Anglia a fost filmată

Zilele trecute, un tânăr de 30 de ani, Sam Aston, a anunțat că a văzut pisica uriață și a reușit să o fotografieze și să filmeze de la câțiva metri de creatura de lângă Brayford, în Devon. El și-a spus poveste jurnaliștilor de la dailymail.co/uk și le-a pus la dispoziție ce a reușit să filmeze cu telefonul.

Sam Aton a pus că a ajuns lângă pisica uriașă în plină zi, atunci când își plimba câinele pe lângă o zonă mlăștinoasă din Brayford, Devon.

Descrierea întâlnirii cu „fiara”

Tânărul Sam Aston spune că el este un iubitor de animale, cunoscător în mod special al câinilor fiindcă și-a creat o meserie din plimbarea câinilor de rasă.

„Era aproximativ 11.45 și m-am uitat pe un câmp mare și gol. Din stânga mea, la 200 sau 300 de metri depărtare, fugea un animal negru”, a povestit Sam Aston.

„Nu am putut să-mi dau seama ce era, așa că mi-am luat telefonul și am făcut o poză în scopul identificării. Sunt un pic fotograf de natură sălbatică și am trecut automat printr-o listă – era un câine, o căprioară, o vacă? Am început să verific aceste animale.

A alergat ca o pisică, dar nu există nicio pisică de asemenea mărime în țara asta. Era de mărimea unui Labrador mare. Avea o coadă mare și lungă și am văzut animalul cum rulează aproximativ 10 secunde. Și apoi a dispărut.

Știu ce cred că a fost, dar ideea de a vedea o pisică mare în Marea Britanie este foarte, foarte puțin probabilă. Știu cum aleargă un câine. Și câinii și pisicile aleargă foarte diferit”, a povestit tânărul. El este de părere că „dacă era o pisică mare, probabil că a fost născută cu ani sau decenii în urmă”.

Unde este locul unde a fost semnalată pisica-fantomă

Conform Wikipedia (Engleză), Brayford este un sat și o parohie din Devon, Anglia, situată la aproximativ 5 km de South Molton și 6 mile de Barnstaple. Se află în Parcul Național Exmoor, o zonă protejată ce se întinde peste 600 km pătrați.  Brayford este o comunitate rurală mică, iar în împrejurimi sunt multe ferme.

De 51 de ani, locuitorii vorbesc despre apariția pisicii-fantome, animal niciodată găsit.

Pisica uriașă a fost căutată ca monstrul din Loch Ness

Deja la începutul anilor 70, presa engleză semnala prezența unei pisici uriașe, numită „Bestia din Exmoor”. Toți martorii oculari spuneau că au văzut un animal ce pare a fi o pisică uriașă.

Abia în 1983 a început o adevărată isterie mediatică la nivel național, după ce 100 de oi au fost găsite mutilate și ucise.

Foto: Aceasta este fotografia făcută de Sam Aston. Filmul este, însă, mai clar și elocvent

Au urmat zeci de ani de căutări, de fabricare de scenarii, de cercetări în zonă, așa cum se întâmplase și în cazul montrului din Loch Ness. Nu au reușit să găsească animalul.

Însă, în 2006, un fermier a găsit un craniu de puma, confirmat de British Big Cats Society. Chiar și așa, departamentul de stat care se ocupă cu animalele a afirmat că nu crede că există pisici mari care trăiesc în sălbăticie în Anglia.

Totuși s-a sugerat că fiara ar putea fi un puma sau un leopard negru, care a fost eliberat dintr-o colecție privată cândva, în anii 1960 sau 1970. Atunci a fost adoptată o lege care a făcut ilegal ca animale sălbatice să fie ținute în captivitate în afara grădinii zoologice.

Foto: Instagram si incredibila.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre