Cunoscut ca și mâncarea săracilor, a celor care făceau munci grele și a soldaților în trecut, usturoiul se recomanda să fie mâncat doar de persoanele care nu sunt violente și furioase. Usturoiul vă scapă și de strigoi și farmece.
În vechea Japonia și China Antică, usturoiul era un remediu extraordinar pentru a scăpa de diaree, dar și de viermi intestinali. Nu în ultimul rând, cine era depresie, mânca usturoi din belșug și își revenea. Iar în India, un text vechi intitulat Charaka-samhita arăta că usturoiul este excepțional pentru a vindeca artrita, dar și bolile de inimă.
Cunoscut și ca melasa săracului, în timpul Primului Război Mondial, cataplasmele cu usturoi au fost folosite pentru a trata infecțiile rănilor datorită proprietăților sale antiseptice și antibiotice puternice. Acesta a fost de neprețuit în vremuri în care antibioticele erau în lipsă.
Usturoiul are puteri supranaturale
Beneficiile usturoiului s-au păstrat și în Roma Antică, când era considerat un aliat de nădejde împotriva otrăvurilor, dar și a spiritelor rele, strigoilor, farmecelor și blestemelor. Și asta pentru că se știa că are puteri supranaturale.
În Europa medievală, marinarii obișnuiau să ia cu ei usturoi, convinși fiind că este talismanul care îi apără de nenorociri cât timp sunt pe mare. Usturoiul este cunoscut și ca afrodisiac, de aceea în trecut era interzis călugărilor care făceau jurământul de celibat.
Utilizări în „vrăjitorie”
Specialiștii în paranormal, spun că usturoiul poate fi folosit în alungare duhurilor rele. Tot ce trebuie să faceți este să atârnați o împletitură de douăsprezece căpățâni de usturoi deasupra ușii pentru a alunga persoanele geloase și hoții. Pentru efect maxim, adăugați sare și boabe de muștar cusute într-o pungă mică în coronița de usturoi.
Puneți cojile de usturoi și puțin zahăr brun într-un mojar și pisați-le până se transformă în praf. Ardeți aceasta pe un disc de cărbune pentru curățarea fumului. Dacă doriți să curățați energia negativă a unei persoane, puneți un cățel de usturoi zdrobit sub patul sau scaunul acestuia. După 24 de ore se va scoate și se va arde.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook