Simona Ionescu / Redactor Șef

Școala din România care a dat cei mai puternici vrăjitori. Dracula a învățat aici artele întunecate

Școala din România care a dat cei mai puternici vrăjitori. Dracula a învățat aici artele întunecate
Cu siguranță nu mulți sunt cei care au auzit de Scholomance, legendara școală de vrăjitorie și magie ascunsă în munții României. Se bănuiește că însuși Dracula ar fi fost student al acestui loc.

Se crede că școala Scolomance ar fi rivalizat cu orice palat întunecat din coșmarurile gotice și cunoscută pentru că dădea cei mai puternici vrăjitori. Ca și altor colegi, se spune că și lui Dracula i s-a impus un preț greu. De unde provin aceste povești despre o școală în care elevii învățau secretele magiei întunecate chiar de la Diavolul însuși? Unde a fost și poate că este Scholomance și ce se putea învăța acolo? Cât e adevăr și cât legendă? Sunt lucruri stranii, greu de explicat.

Profesor era însuși diavolul

Studenții de la Scholomance erau numiți și Solomonari. În școală se înscriau doar 10 elevi, cei mai puternici, cei mai buni și cei mai devotați care se puteau găsi în întreaga lume. În această școală unică de magie unică, se învățau diferite vrăji și se valorificau puterile magice pentru a deveni vrăjitoare și vrăjitori.

De asemenea, elevii ar fi fost învățați și cum să vorbească cu animalele. Profesor se spune că ar fi fost însuși diavolul, iar nouă dintre ei ar fi absolvit pentru a se întoarce în lumea materială și a-și folosi puterile pentru orice planuri malefice ar alege. Cel de-al zecelea, însă, ar sta deoparte, și nu ar fi avut voie să se întoarcă.

Acest ultim elev va fi ales pentru a fi Făcătorul de vreme. Făcătorul de vreme va avea sarcina de a crea și de a controla vremea călărind un dragon și zburând pe cer. Nu se întoarcea niciodată la viața lui, ci rămânea schimbat pentru totdeauna și blestemat pentru eternitate.

Școala era extrem de bine protejată

Scholomance nu era ușor de găsit. Se spunea că se află în subteran, departe de ochii oamenilor obișnuiți. Din cauza naturii școlii, era foarte bine protejată de vrăji magice și de alte forme magice de protecție mai agresive. Pe tot parcursul anului și elevii rămâneau sub pământ, fără lumină solară și se antrenau. În cei șapte ani cât dura școala, lumea nu exista pentru ei și cu greu reușeau s-și stăpânească puterile periculoase care li se ofereau în calitate de studenți ai Diavolului.

Dragonul făcătorului de vreme

Cel mai mare dintre apărătorii Școlii a fost dragonul Făcătorului de vreme. Exista un lac în apropierea Scholomancei, unde un mare dragon pe nume Balaur, sau Zmeu, era ținut scufundat. Acest lac renumit se afla pe vârful unui munte, situat în apropiere de Hermannstadt (n.r. azi, Sibiu), în munții îndepărtați ai României, departe de raza de acțiune a muritorilor.

Al zecelea elev al școlii se transformă în Făcătorul de vreme, blestemat pentru eternitate

Cum se recrutau copiii pentru a intra în școala de vrăjitorie

Procesul de recrutare al Scholomancei a rămas un mister. Totuși, se luau adesea în considerare copiii din zonă în funcție de abilitățile lor magice. Există, de asemenea, povești conform cărora ar putea fi înscris un număr variabil de elevi în funcție de candidații disponibili. Acest număr ar putea fi de șapte, zece sau treisprezece, în funcție de elevii selectați și de locurile libere din școală.

Aceste numere aveau o mare importanță în magie și vrăjitorie. Studenții urmau să fie învățați despre o mulțime de lucruri pe parcursul a șapte ani. Programa școlară de la Scholomance urma să acopere o mulțime de subiecte, inclusiv lucrurile vii, animalele și spiritul lor, magia și secretele naturii.

Informațiile trebuiau transmise din generație în generație?

Copiii ar fi fost instruiți în multe abilități, cum ar fi aruncarea diferitelor vrăji magice, învățarea modului de a controla ploaia și călărirea dragonilor zburători. Aceștia primeau putere asupra animalelor mai mici și abilitatea de a controla atât aceste creaturi, cât și mințile oamenilor mai slabi.

Mulți elevi de la Scholomance optau după ce terminau școala să studieze magia timp de încă doi ani. Astfel, elevii seniori absolveau după șapte sau nouă ani, aceștia din urmă fiind considerați mult mai puternici. La sfârșitul educației lor, Solomonarii ar fi fost îndrumați să scrie pe o carte de Solomonar tot ce au învățat pentru a arăta amploarea cunoștințelor și abilitățile magice. Așa trebuia, probabil, să fie transmise informațiile din generație în generație.

Sursă foto: www.historicmysteries.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre