Simona Ionescu / Redactor Șef

Britanicii se închid în case în fața roiurilor de Dracula. Aceste ființe mușcă prin haine

Britanicii se închid în case în fața roiurilor de Dracula. Aceste ființe mușcă prin haine
Povestea contelui Dracula din Transilvania i-a cucerit pe britanici, însă acum trăiesc oroarea pe propria piele. Autoritățile se văd neputincioase în fața invaziei și tot ce pot face e să le ceară oamenilor se ascundă în case din fața ființelor care atacă și sug sângele.

Britanicii au fost avertizați în legătură cu invazia estivală a muștelor Dracula, care pot „mușca prin haine” și „sfâșia carnea”. Adevărați vampiri, muștele Dracula sunt periculoase și imune la insecticide. Asociația britanică de control al dăunătorilor a plasat musca Dracula în fruntea listei de mușcături de evitat.

Când este cald tot ce vor oamenii e să facă plajă. Dar, în afară de muștele obișnuite și țânțari, în Marea Britanie au apărut în roiuri devastatoare muștele Dracula. Experții au avertizat cu privire la o creștere a numărului de muște de cal Dracula, care sunt imune la cele mai multe repelente de insecte.

Muștele Dracula au migrat în Marea Britanie de câteva zile

Întâlnite în general în țările mediteraneene, amestecul de vreme caldă și ploi torențiale din Marea Britanie din această vară s-a dovedit a fi terenul perfect de reproducere pentru acești sugători de sânge tăcuți. Cu mușcăturile lor dureroase, muștele Dracula pot răspândi infecții periculoase, reprezentând o amenințare potențial gravă la adresa siguranței publice. Femelele de muște vampir se hrănesc cu sânge, ceea ce duce la infecții și umflături dureroase care pot să nu poată fi tratate în totalitate cu antibioticele actuale, transmit autoritățile sanitare britanice.

Alarmant: niciun insecticid nu le omoară

În general, mușcăturile de muște vampir au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca în comparație cu majoritatea mușcăturilor de alte insecte. De asemenea, prezintă și au un risc ridicat de infecții, în special dacă sunt zgâriate. Alte efecte ale înțepăturilor de muște de cal Dracula includ umflarea membrelor, amețeli, lipsa de aer și o erupție cutanată dureroasă, cu mâncărimi.

Cum se simte înțepătura

Vorbind pentru Daily Mail, Alice Duvall, din Amesbury, Wiltshire, a dezvăluit cum a fost atacată, alegându-se cu o umflătură mare, roșie și iritată, care o și mănâncă. „Aceste insecte sunt foarte viclene – nu am simțit niciodată când a aterizat pe mine, am știut doar când m-a mușcat. Nu a bâzâit sau altceva, așa cum ar fi făcut o viespe sau o albină”. Altcineva a povestit exact senzația din timpul înțepăturii: durerea e îngrozitoare. „Este atât de dureros, mult mai rău decât o înțepătură de viespe”. O altă victimă a spus ca una din înțepături i s-a infectat.

Musca Dracula se hrănește cu sângele victimei

În cazul în care victimele mușcăturilor intră în șoc anafilactic, este posibil ca gâtul să li se umfle, ceea ce înseamnă că se pot sufoca și pot muri în lipsa unui tratament medical de urgență. Potrivit Antibiotic Research UK, creșterea rapidă a populației muștelor Dracula nu face decât să amplifice importanța dezvoltării cât mai curând posibil a unor noi medicamente antibiotice.

Muștele Dracula sunt adevărați vampiri: se hrănesc cu sângele victimelor

Între timp, Asociația Britanică de Control al Dăunătorilor a plasat muștele vampir pe lista „înțepături de evitat” – alături de cele ale păianjenului Văduva neagră și ale țânțarilor. „Concepută literalmente pentru a mânca dintr-un cal, mușcătura lor este atât impresionantă, cât și dureroasă. Musca Dracula este o insectă sanguivoră și, prin urmare, vrea să vă muște. Aceste insecte vă pot urmări cu insistență la o viteză de zbor de aproximativ 15 mile pe oră și mușcă direct prin haine. au mandibule care pot rupe și sfâșia carnea”, transmit autoritățile.

Este important de știut că simptomele în urma mușcăturii includ erupții cutanate, amețeli, slăbiciune și respirație șuierătoare, dificultăți de respirație și membre umflate. Dacă sunteți mușcat, recomandat e să tamponați mușcătura cu antiseptic și să acoperiți rana cu o pungă de gheață pentru a evita infecția și umflarea. Dacă sunt zgâriate, mușcăturile pot necesita mai mult timp pentru a se vindeca, deoarece sunt foarte pruriginoase.

Ce trebuie să faceți dacă sunteți mușcați sau înțepați de o insectă

Potrivit NHS, există o serie de măsuri care trebuie luate în cazul în care sunteți mușcat de o muscă vampir Dracula:

Îndepărtați, dacă este posibil, insecta, dacă mai e prinsă în piele

Spălați cu grijă zona afectată a pielii cu apă cu săpun

Aplicați o pungă de gheață sau o altă formă de compresă rece timp de cel puțin zece minute

Ridicați zona mușcată sau înțepată, dacă este posibil, pentru a reduce umflătura

Evitați să vă scărpinați zona mușcată sau înțepată

Evitați să folosiți orice remediu tradițional de tratament la domiciliu, cum ar fi oțetul

Vizitați imediat un medic dacă zona înțepată sau mușcată pare dureroasă, umflată, roșie sau plină de puroi, deoarece oricare dintre aceste simptome poate indica o infecție.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre