Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul longevității celui mai bătrân câine în viață. A intrat în Cartea Recordurilor

Secretul longevității celui mai bătrân câine în viață. A intrat în Cartea Recordurilor
Câinele Gino, un patruped din statul american California a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness. Acesta a depășit vârsta de 22 de ani.

În lumea iubitorilor de animale să știe faptul că viața medie a unui câine este între 10:13 ani. Există rase de câini care trăiesc până la 15 sau până la 18 ani. Gino este un metis de talie mică. El a împlinit, toamna aceasta, 22 de ani. O vârstă care l-a făcut demn de Cartea Recordurilor Mondiale Guiness. El l-a devansat pe un patruped care are „doar” 21 de ani.

Proprietarul lui Gino, Alex Wolf, în vârstă de 40 de ani, a declarat că l-a adoptat pe acesta împreună cu colegii săi de cameră de la facultate când câinele avea 2 ani. Tinerii l-au salvat de la adăpostul de animale Humane Society of Boulder Valley din Colorado, în 2002.

„A fost alături la fiecare pas, a povestit Wolf pentru today.com. Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun”. Săptămâna aceasta, Guinness World Records a confirmat că Gino s-a născut pe 24 septembrie 2000. Acest lucru  i-a adus titlul de cel mai bătrân câine în viaţă. Deţinătorul recordului anterior, un câine pe nume TobyKeith, încă trăieşte, însă are 21 de ani.

Cel mai bătrân câine în viață – secretul longvității

Având în vedere că animalul a depășit aproape cu jumătate durata medie de viață a unui câine, toată lumea a fost curioasă să afle care este secretul longevității acestuia. Potrivit stăpânului câinele lui, Wolf, starea bună de sănătate a lui Gino se datorează unei diete echilibrate, îngrijirii veterinare de care beneficiază şi poftei sale de viaţă. „Îi recunosc tot meritul, a spus Wolf. A primit multă dragoste şi cred că este pur şi simplu un câine puternic”.

Potrivit presei internaționale, Gino a putut ajunge la titlul de cel mai bătrân câine în viață după ce, în luna octombrie, Pebbles, cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite. Acesta fusese desemnat cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, în timpul unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness.

Sursa foto: www.timesnownews.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre