Simona Ionescu / Redactor Șef

Cazul care îți dă fiori: Bărbații castrați din California, care s-au sinucis în grup

Cazul care îți dă fiori: Bărbații castrați din California, care s-au sinucis în grup
Au trecut fix 26 de ani de la unul din cele mai bizare momente de sinucidere în masă din istoria omenirii. Pe 26 martie 1997, polițiștii au descoperit cadavrele.

Erau 39 de victime. 21 de femei și 18 bărbați de diferite vârste. Toți arătau culcați liniștiți, îmbrăcați în haine negre croite după același model și încălțați cu pantofi sport Nike.

În urma unui apel anonim, poliția din California a descins în data de 26 martie 1997 la un conac de la Rancho Santa Fe, la periferia orașului San Diego, California, pentru a descoperi cele 39 de victime ale unei sinucideri în masă. Niciunul din morți nu părea să se fi chinuit sau să se fi opus. Nu existau urme de sânge și nici de traumatisme. Doar la autopsie legiștii au constatat că majoritatea bărbaților erau castrați, însă intervențiile nu erau recente.

Secta „Poarta Raiului”  era condusă de un profesor de muzică

Ancheta care a urmat a dezvăluit că femeile și bărbații erau membrii sectei religioase „Poarta Raiului” („Heaven’s Gate”). Ei credeau în extratereștri și, conform liderului lor, erau convinși că dacă se sinucid când va trece come ta Hale Bopp, acest lucru le permite să-și părăsească „recipientele” trupești și să se îmbarce într-o navă spațială extraterestră care venea după ei, ascunsă în spatele cometei Hale-Bopp.

Cometa Halle – Bopp a fost descoperită în 1995

Secta era condusă de profesorul de muzică Marshall Applewhite. El a supraviețuit unei experiențe de moarte clinică, în 1972, apoi fost recrutat în sectă de una dintre asistentele medicale care l-a îngrijit la spital, Bonnie Lu Nettles.

În 1975, Applewhite și Nettles au convins un grup de 20 de persoane din Oregon să-și abandoneze familiile și proprietățile și să se mute în Colorado, de unde urmau să fier duși în „împărăția cerului” cu ajutorul unei nave extraterestre.   Nettles, care își luase numele de „Ti”, și Applewhite, care adoptase numele de „Do”, au explicat că trupurile sunt doar niște recipiente care pot fi abandonate în favoarea unei existențe pe un plan superior.

Marshall Applewhite a devenit sectant după ce a fost în moarte clinică

Cum așteptarea navei extraterestre s-a prelungit, numărul sectanților s-a diminuat, iar în 1985, Bonnie Lu Nettles, „partenerea spirituală” a lui Applewhite, a murit. La începutul anilor 1990, secta s-a revigorat odată cu noi recrutări făcute de Applewhite, la scurt timp după descoperirea, în 1995, a cometei Hale-Bopp. Membri sectei „Poarta Raiului” au fost convinși că o navă spațială se află în drum spre Pământ, după ei, camuflată privirilor oamenilor în spatele cometei.

Bărbații sectei se castrau, pentru a nu simți dorința sexuală

În octombrie 1996, Applewhite a închiriat un conac la Rancho Santa Fe, explicându-i proprietarului că grupul său este alcătuit din asceți creștini. Ceea ce era adevărat. El însuși se castrase, iar cei mai mulți dintre bărbații adepți i-au urmat exemplul. Liderul sectei promova astfel abstinența sexuală.

Sectanții s-au sinucis ca să teacă prin „Poarta Raiului” la bordul unei nave spațiale extraterestre

În 1997, aflată pe orbita sa solară de 4.000 de ani, cometa Hale-Bopp a trecut prin apropierea Pământului într-unul dintre evenimentele astronomice cele mai impresionante ale secolului XX.

La sfârșitul lui martie 1997, în timp ce Hale-Bopp ajungea la cea mai mică distanță de Terra, Applewhite și cei 38 de discipoli ai săi au băut un cocktail mortal de fenobarbital și vodcă, apoi s-au culcat așteptând moartea, cu speranța că sufletele lor se vor desprinde și vor urca pe nava extraterestră  din spatele cometei Hale – Bopp, pentru a fi duse direct prin „Porțile Cerului” spre o existență superioară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre