Simona Ionescu / Redactor Șef

Sosia poloneză a lui Vladimir Putin susține că i s-a pregătit moartea. Trăiește fiecare secundă în panică

Sosia poloneză a lui Vladimir Putin susține că i s-a pregătit moartea. Trăiește fiecare secundă în panică
Polonezul Slawek Sobala este considerat sosia președintelui rus Vladimir Putin și îi este recunoscută asemănarea de aproape un deceniu. De când a izbucnit războiul cu Ucraina, bărbatului a început să îi fie frică.

„Hei, semeni cu Putin, pot să fac o poză cu tine?” – este ceea ce este întrebat adesea când merge pe stradă. Sosia președintelui rus a început să se teamă pentru viața lui. Iată ce a făcut.

Deși în mod normal i se pare, „amuzant”, uneori poate fi „puțin ciudat, pentru că oamenii mă opresc des când sunt cu familia mea”, susține bărbatul. Slawek Sobala, în vârstă de 53 de ani, s-a născut în Polonia și conduce o companie de transport. În același timp însă, de ani buni face bani pentru că seamănă extraordinar de bine cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Însuși Putin a recunoscut că ar putea avea o sosie care să îi țină locul la evenimente sau activități cu risc pentru siguranța sa

Potrivit informațiilor oferite de en.as.com, el este reprezentat de agenția de imagine Lookalikes, care l-a trimis peste tot în lume pentru ședințe foto și video la diferite evenimente. Însuși președintele Rusiei a afirmat la un moment dat că ar putea avea o sosie care să îi țină locul la evenimente sau activități care reprezintă un risc pentru siguranța sa. Dar Sobala respinge faptul că este vorba despre el.

Sosia lui Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit. Sursă foto: en.as.com

Ar putea fi supus la represalii din cauza asemănării uluitoare cu Vladimir Putin

De când conflictul militar între Rusia și Ucraina a început, Sobala este în alertă pentru că se așteaptă la represalii doar din cauza asemănării uluitoare cu Vladimir Putin. În urma invaziei militare pe teritoriul ucrainean, Sobala spune că „percepția sa despre Putin s-a schimbat” din cauza daunelor pe care acesta le face prin atacurile sale. El spune că ar vrea „să ajute cu imaginea lui Putin, să arate că are și o a doua față”. De asemenea, susține că a cerut o întâlnire cu însuși liderul rus pentru a discuta situația, dar cererea sa a fost respinsă.

Notează și marchează tot ceea ce mănâncă, pentru că îi e frică să nu fie otrăvit

De asemenea, sosia poloneză a lui Putin consideră că dacă l-ar avea în fața lui pe mai marele Rusiei i-ar spune cum cineva are același chip, dar „percepe lumea atât de diferit”. Iar din cauza situației, obiceiurile zilnice ale lui Sobala s-au schimbat. El notează și marchează tot ceea ce mănâncă pe parcursul zilei, chiar și din propriile ingrediente, pentru a evita otrăvirea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre