O familie a fost ucisă de o posibilă algă otrăvitoare. Trupurile părinților, fiicei de un an și al câinelui au fost găsite într-un parc național din Statele Unite.
Toată familia a fost ucisă și încă nu se știe de cine
Familia lui John Gerrish a fost găsită decedată. Trei membri ai familiei, plus câinele lor, au fost găsiți morți pe un traseu de drumeție dintr-un parc național din California. Autoritățile cred, în așteptarea rezultatelor autopsiilor, că s-ar putea să fi fost uciși de alge otrăvitoare, numite cianobacterii (foto jos), relatează BBC.
Trupurile britanicului John Gerrish, al soției sale, Ellen Chung, și al fiicei lor în vârstă de un an, Miju, au fost găsite marți,17 august, în Pădurea Națională Sierra. Nu s-au găsit urme de violență. Câinele familiei, Oski, a fost și el găsit mort în pădure, în zona denumită Devil’s Gulch (Râpa Diavolului), care este o destinație populară pentru drumeții. Anchetatorii fac teste pentru depistarea algelor toxice în cursurile de apă din apropiere.
„Nu știm deocamdată cauza morții, dar ne străduim să aflăm”, a declarat șeriful comitatului Mariposa, Jeremy Briese. „Nu există indicii clare ale modului în care a survenit decesul. Este vorba despre doi adulți sănătoși, un copil sănătos și un exemplar canin aparent sănătos. Toți au fost găsiți morți în aceeași zonă”, a spus el, citat de bbc.com.
Ce ipoteze au anchetatorii
O altă ipoteză pe care o iau în calcul anchetatorii este legată de o eventuală intoxicație cu monoxid de carbon. Acest gaz este prezent în minele de aur abandonate din zonă. Însă, șeriful a părut să excludă această posibilitate. „Nu cred că are legătură cu o mină. Din câte am înțeles, aceste înfloriri de alge se datorează secetei recente”, a menționat el.
Înflorirea alegelor poate produce toxine extrem de periculoase, care pot îmbolnăvi sau ucide oameni și animale, potrivit Agenției americane pentru protecția mediului.
Luna trecută, Serviciul Forestier al SUA a postat pe Facebook avertismente cu privire la algele potențial toxice din Pădurea Națională Sierra. Vizitatorii au fost sfătuiți să nu înoate, să nu se plimbe prin apă și nici să nu le permită animalelor de companie să se apropie de sursele de apă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook