Mădălin Ionescu, dărâmat de întrebarea despre ce înseamnă să ai un copil special – Exclusiv

Mădălin Ionescu, dărâmat de întrebarea despre ce înseamnă să ai un copil special – Exclusiv
Îndrăgitul prezentator Mădălin Ionescu are trei copii, dintre care doi, din căsnicia anterioară. Fiul său cel mare s-a născut cu nevoi speciale, iar fosta soție nu a fost foarte implicată în creșterea lui, susține Mădălin.

Mădălin Ionescu își iubește copiii ca pe ochii din cap, iar norocul său, susține el, a fost atunci când a întâlnit-o pe Cristina Șișcanu, soția sa.

Mama celor doi copii nu s-a implicat prea mult în creșterea lor, spune Mădălin Ionescu, însă Cristina a preluat rolul atât de important în dezvoltarea lor, devenind o figură maternă. Mai mult, Cristina a învățat cum să se ocupe de fiul cel mare care s-a născut cu  hemipareză (n.r – hemipareza rezulta dintr-o leziune de neuron, motor central. Afecteaza limbajul si da tulburari senzoriale si cognitive).

Povestea familiei lor nu mai e un secret pentru nimeni, însă Mădălin nu a răspuns niciodată, până acum, întrebărilor despre cum se descurcă din punct de vedere emoțional în situația dată.

A decis să răspundă unui fan, iar rândurile pe care le-a așternut pe InstaStory au impresionat până la lacrimi urmăritorii săi.

„Cum reușiți să gestionați delicata situație de a avea un copil special? Emoțional, cum sau de unde resurse?”, l-a întrebat fanul

„E o misiune pe care o poți rata dacă te lași copleșit”, a răspuns Mădălin Ionescu. „Doar iubirea față de un astfel de copil te poate determina să mergi mai departe”, a mai spus el, adăugând că au fost perioade în care a dormit între 3 și 5 ore pe noapte.

Fiul lui Mădălin Ionescu este însă un tânăr care a crescut frumos, care s-a dezvoltat foarte bine având în vedere circumstanțele și care le oferă cea mai pură formă de iubire. Cei doi frați ai săi îi oferă toată atenția de care are nevoie și astfel formează o familie foarte fericită, chiar dacă problemele de sănătate par a fi în contrast cu această afirmație.

Mădălin Ionescu: Filip a avut o neșansă

Filip a avut o neşansă, a fost un caz special. Cu el am făcut mari eforturi, deşi când ai un copil care trece printr-o dramă, nu poţi spune că ai făcut suficient. El nu prea mai poate fi ajutat. Când ai neuronii prăjiţi, ce să mai faci? Filip s-a născut perfect sănătos, normal, dar a luat virusul varicelei la vârsta de două luni, iar vaccinul nu exista la noi.

În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi… Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat… Este extrem de creativ!

Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată’, declara Mădălin Ionescu în urmă cu ceva timp.

Cristina Șișcanu a dezvăluit amănunte triste despre mama celor doi copii ai lui Mădălin

„E frumoasă viaţa cu toţi cei trei copii, Ştefania, Filip şi Petra. Nu este uşor pentru noi însă, că întreaga responsabilitate este pe umerii noştri. Eu şi Mădălin ne-am ocupat de tot, inclusiv de educarea emoţională a Ştefaniei şi a lui Filip. 

Mama lor nu s-a implicat deloc. Îi vede pe Ştefania şi pe Filip de cinci ori pe an poate, la mall. Aceasta este relaţia dintre ei… Pentru mine este un mister, eu nu aş putea să am o astfel de legătură cu copilul meu.

Nici nu mai are sens să discutăm despre acest aspect, nu mai are rost. V-am spus, se văd de patru-cinci ori pe an undeva în oraş”, spunea Cristina Șișcanu.