Mama premierului Florin Cîțu a trăit „într-un loc uitat de lume”. Ce amintiri are fiul îndoliat

Mama premierului Florin Cîțu a trăit „într-un loc uitat de lume”. Ce amintiri are fiul îndoliat
Florin Cîțu este în doliu. Mama lui a murit de o boală necruțătoare. Premierul era tocmai în Maramureș, dar și-a schimbat imediat programul.

Este  zi tristă pentru premierul Florin Cîțu. Așa se întâmplă cu oricine își pierde un părinte. Condoleanțe!

Premierul Florin Cîțu și-a pierdut mama

Florin Cîțu (49 de ani) a aflat vineri, 4 iunie, că mama lui a murit. El era prin Maramureș când a aflat că și-a pierdut mama și s-a întors de urgență la București. Era la Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare, participând la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş. Acolo, Florin Cîțu a vorbit despre cum România a depăşit cu succes, în 2020, cea mai mare criză din ultimul secol.

Elena Cîțu (85 de ani), mama premierului Florin Cîțu, a murit vineri, 4 iunie, după o luptă grea cu o boală incurabilă. Avea cancer generalizat, spun medicii. Elena Cîțu trăia alături de soțul ei, Vasile Cîțu, într-un sat din județul Vâlcea.

Vasile Cîțu, tatăl premierului, spunea la scurt timp după ce băiatul a ajuns premier că nu și-a dorit ca fiul său să ajungă în fruntea Guvernului.  ”Vă spun sincer, eu nu îmi doream să fie premier. E și așa tare greu, îl văd rar, are multe responsabilități. Vine pe aici mereu, plimbă câinele prin pădure, normal că ține la locurile astea”, a declarat Vasile Cîțu pentru un post de televiziune.

Florin Cîțu a vorbit rar despre familie

Într-un interviu dat lui Mihai Morar, Florin Cîțu a vorbit despre familie și despre locul în care a copilărit, cătunul Tulei, din comuna Golești.

„Ai mei au fost puțin mai relaxați și îmi spuneau «vreau să faci treabă la acele materii, spune-mi care sunt». Au fost engleză, matematică, fizică, cam aici ne opream. Mergeam la țară, părinții mei ne trimiteau la țară la muncă în fiecare vacanță.

Și cum era ultima zi de școală, eram în autobuz și seara eram la țară. Primul lucru pe care îl făceam, mă uitam cu fratele meu și vărul meu în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu. Atunci nu mergeai cu vacile, nu munceai, nu făceai nimic. Mergeam la pește cu sapa pentru că așa deviam râul și peștele rămânea. Sunt multe momente frumoase și făceam multe prostii.

Familia mea este acolo, merg acolo cu plăcere. Este un loc uitat de lume, este un drum îngrozitor, sunt trei case pe un deal și vreo cinci pe alt deal, dar e fantastic”, a povestit Florin Cîțu.

Foto: Kanal D


Numărul 1 din Guvern ne anunță că ne merge bine. Vești de la Florin Cîțu

Cât de bogat este ministrul Finanțelor, Florin Cîţu. A vândut terenuri

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp