Banala mămăligă însoțită de lapte este un preparat folosit în vindecarea multor maladii.
Mămăliga cu lapte, un dar al naturii. Ce boli poate vindeca
Înlocuitor prețios al produselor de panificație, mălaiul, spun specialiștii, este considerat un prieten de nădejde al intestinului subțire. Iar o mămăliguță gustoasă este excepțională atât pentru hrănirea organismului cât și pentru curățarea intestinelor.
Protejează ficatul
Pe de altă parte, specialiștii spun că mămăliga cu lapte este excepțională și pentru ficat, pentru că îl protejează. Potrivit specialiștilor germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Koln, în boabele de porumb se găsesc substanțe derivate ale acizilor arihidici şi palmitici. Aceștia au rolul de a se absorbi în intestin foarte ușor și aproape că nu suferă transformări chimice.
Ameliorează gastrita
Tot datorită efectului detoxifiant al substanţelor din porumb, mămăliga reduce riscul de insuficienţe şi ciroze hepatice. Și tot mămăliga, acompaniată de lapte proaspăt, călduț, ameliorează durerile provocate de gastrită și ulcer. Asta pentru că mălaiul are capacitatea de a reduce aciditatea.
Reglează concentrația de glucoză
Pe de altă parte, endocrinologii spun că mămăliga consumată zilnic reduce cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. Nu în ultimul rând, acest produs natural reglează și concentrația de glucoză în sânge, de aceea poate fi consumată fără probleme și de persoanele care au diabet. Totodată, mămăliga scade riscul de ateroscleroză şi infarct.
Prelungește viața
Consumul de mămăligă cu lapte reușește să ne țină tineri și sănătoși și dezvoltă totodată și musculatura. Specialiștii spun că porumbul are și rolul de a prelungi capacitatea ovarelor, întrucât revitalizează funcțiile sexuale, în special ale femeilor. Mămăliga și produsele pe bază de porumb au fost consumate încă de pe vremea lui Columb. Studii recente au arătat că cei care se hrănesc cu produse din porumb trăiesc mult mai mult.
Sursă foto: totuldespremame
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook