Păstrăv cu sos de hribi și mămăligă. Rețetă din Bucovina

Sunt pline pădurile de ciuperci, iar cei care le cunosc au ieșit deja să le culeagă, fie să le gătească acasă, fie să le vândă la piață. O rețetă veche din Bucovina asortează un păstrăv bine făcut cu sos de hribi și mămăliguță. Este o delicatesă.
Păstrăv, hribi și legume. Împreună fac un preparat aromat și gustos. Gospodinele din Bucovia se mândresc cu această rețetă.
Ciupercile sunt alimente care conțin vitamina D, alături de zeci de alte substanțe active. Datorită compoziției, sunt recomandate în special vegetarienilor, ca bun substitut pentru carne.
Există un număr mare de soiuri de ciuperci în întreaga lume, dintre care peste 100.000 sunt considerate comestibile și valoroase din punct de vedere medicinal. Printre cele mai populare în magazinele din țara noastră sunt Pleurotus, Champignon și Hribii.
Majoritatea soiurilor conțin în proporție de 98% aceleași substanțe, diferețele fiind făcute de conținutul de apă, dar și de locul unde cresc și aportul de lumină naturală. Ciupercile conțin fibre, vitaminele B1, B2; B3, B5, B6, B9, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu și zinc. Sunt de asemenea bogate în apă.
Ciupercile au efecte antiinflamatoare, diuretice, antiseptice și antibacteriene, fiind utilizate de către vraci și vindecători de mii de ani.
Sunt bogate în antioxidanți și fibre. Această formulă ajută să slăbești, să elimini excesul de apă, să îți detoxifici organismul. Reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație sau indigestie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook