Păstârnacul este o legumă care se pune de regulă la ciorbe. Ca orice rădăcinoasă, are un conţinut ridicat de fibre solubile care ajută la reducerea colesterolului şi împiedică dezvoltarea diabetului. De asemenea, fibrele ajută la digestie, reduc constipaţia şi previn tulburările gastro-intestinale. Poate ajuta și la diete, spun nutriționiștii.

Supă de păstârnac. O rețetă cu păstrăv afumat

Această legumă conţine nutrienţi sănătoşi esenţiali pentru sănătatea omului, minerale, fibre şi vitamine. Rădăcina conţine cantităţi mari de potasiu, mangan, magneziu, fosfor, zinc, fier şi, în plus, o gamă impresionantă de vitamine: B1, B2, C, E, şi K, precum şi fibre şi unele proteine.

Ingrediente

  • 350 de grame de păstârnac
  • 120 de grame de păstrăv afumat
  • 200 ml de smântână, 30% grăsime
  • 1 ceapă
  • Sare, piper
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • Pătrunjel
  • 200 de grame de țelină
  • 2 căței de usturoi
  • 60 de grame de bacon
  • 1 litru de supă de legume
  • 25 de grame de unt.

Mod de preparare

  • Păstârnacul, țelina și ceapa se curăță și se taie în cuburi mari. Cățeii de usturoi se curăță și se toacă mărunt.
  • Untul se topește într-o oală și se călesc în acesta cuburile de legume. Se adaugă baconul și se rumenește.
  • Se adaugă usturoiul și se rumenește scurt. Se stinge cu supa de legume, se dă în clocot și se lasă să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie legumele.
  • Se pasează supa, se adaugă smântâna și se mai dă în clocot o dată.
  • Apoi se condimentează cu sare, piper și suc de lămâie.
  • Fileul de păstrăv se rupe în bucăți mici. Supa de păstârnac se toarnă în farfurii adânci și se servește ornată cu fileul de păstrăv și ierburi.

Actrița care a jucat în Titanic a murit

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri