Vedeta de la Hollywood a folosit postarea și în scop politic, pentru a critica starea asistenței medicale din SUA și pentru a anunța că își va continua activismul ecologist.

„Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a scris Fonda.

Ea a mai scris că s-a simțit norocoasă pentru că are o asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente.

„Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în asta. Aproape fiecare familie din America a avut de-a face cu cancerul la un moment sau altul și mult prea multe persoane nu au acces la îngrijirea medicală de calitate pe care o primesc eu, și acest lucru nu este corect”, a mai scris Jane Fonda.

Actrița va urma șase luni de chimioterapie, însă e decisă să nu facă nicio pauză de la activismul climatic.

Jane Fonda, dublă câștigătoare de Oscar

Fonda, activista și instructoarea de fitness, a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în 1971, pentru „Klute” și în 1978, pentru „Coming home”, și a mai fost de cinci ori nominalizată la premiile Academiei Americane de Film.

Fonda este activistă pentru mai multe cauze politice, una dintre cele mai notabile și controversate a fost opoziția ei față de Războiul din Vietnam. De asemenea, a protestat față de Războiul din Irak și violența împotriva femeilor. S-a descris ca fiind liberală și feministă. În 2005, Fonda a lucrat alături de Robin Morgan și Gloria Steinem pentru a fonda „Women’s Media Center”, o organizație care lucrează pentru a amplifica vocile femeilor în mass-media prin intermediul advocaturii, mass-media și pregătirii pentru conducere. Din 2001, după divorțul de Ted Turner, Fonda a redevenit creștină. A publicat o autobiografie în 2005.