Marea vedetă a tenisului mondial trage ponoase după fostul soț și riscă pușcăria

Marea vedetă a tenisului mondial trage ponoase după fostul soț și riscă pușcăria
A trecut mai mult de un deceniu de când a încercat să se ascundă și a crezut, în final, că va scăpa. Însă autoritățile au fost mereu pe urmele ei. Fostă lideră WTA riscă să ajungă la închisoare, pentru fraudă.

Marea vedetă a tenisului mondial trage ponoase după fostul soț și riscă pușcăria. Este vorba de Arantxa Sanchez Vicario, fostă lideră WTA în anii ’90. Sancțiunea va fi aplicată și fostului ei soț, Josep Santacana. Cei doi riscă ani de închisoare după ce au încercat să-și ascundă mai multe bunuri pentru a evita o datorie către o bancă din Luxemburg, scrie presa spaniolă.

În rechizitoriu, Ministerul Public spaniol îi acuză pe cei doi de o infracţiune de ascundere de bunuri şi de utilizarea abuzivă a procedurii insolvenţei. Procurorii cer plata unei amenzi de 12 euro pe zi timp de 24 de luni, în total, aproximativ 8.300 de euro. Dar asta nu e tot. Procurorii au solicitat, de asemenea, ca Sanchez Vicario şi Santacana să plătească creditorului despăgubiri în valoare de 6,1 milioane de euro.

Marea vedetă a tenisului mondial riscă să petreacă 4 ani la pușcărie

Încă din 2018, Banca Luxemburgului a cerut preşedintelui instanţei de instrucţie numărul 4 din Barcelona să dispună încarcerarea fostei jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario şi a fostului ei soţ, Josep Santacana. În plângerea înregistrată se solicită plata unei datorii de mai multe milioane de euro, susţinând că aceştia au fonduri suficiente pentru a o achita. E vorba de o datorie de 7,5 milioane de euro, credit luat pentru a fi achitate alte restanțe.

I se spunea „copilul minune al tenisului spaniol”

Se pare că fosta campioană de la Roland Garros a acţionat „sub instrucţiunile” soţului ei și ar fi ascuns bunuri pentru a evita plata unei datorii care data din 2010 către Banca Luxemburgului, în valoare de mai multe de milioane de euro. După ani în care nu a reușit recuperarea datoriei, banca a dus cazul în instanţă.

Sanchez Vicario, acum în vârstă de 49 de ani, fostă numărul unu mondial în anii ’90, a câştigat patru turnee de Grand Slam la simplu în carieră, de trei ori Roland Garros şi o dată US Open. Ea a fost de trei ori finalistă la simplu la Australian Open, de două ori la Wimbledon şi a obţinut aproape 17 milioane de dolari din tenis. I se spunea „copilul minune al tenisului spaniol”.

În 2012 a câştigat pentru prima dată Roland Garros, la vârsta de 17 ani. A obţinut, în total, 14 titluri de Grand Slam (simplu, dublu și dublu mixt). Sportiva şi-a publicat memoriile, dezvăluind că a suferit din cauza părinţilor care îi controlau fiecare aspect al vieţii.

Sportiva a fost înșelată de propriul soț

La începutul anului 2018, Josep Santacana a intentat divorţul. El a cerut custodia celor doi copii, Arantxa şi Leo, de 9 şi 7 ani atunci. El și sportiva formau un cuplu de 11 ani. Când a plecat din casa lor de la Miami, a luat toate bunurile fostei sportive, inclusiv trofeele acesteia. Mai trebuie spus că, după căsătoria cu acesta, sportiva şi-a trecut toată averea pe numele lui.

Acum datoriile nu sunt numai către Banca Luxemburgului. Arantxa Sanchez Vicario datora în urmă cu trei ani şi jumătate fiscului spaniol 1,7 milioane de euro. La aceasta se adaugă datoria de  7,5 milioane de euro la Banca din Luxemburg.

Sursa foto: Instagram

A mărturist. Virusul provine din laboratorul din Wuhan şi a fost produs de Armată

Recomandarile noastre