Marele secret al reginei Elisabeta a II-a, ținut secret ani de zile, a ieșit la iveală. A suferit cumplit

Marele secret al reginei Elisabeta a II-a, ținut secret ani de zile, a ieșit la iveală. A suferit cumplit
În data de 8 septembrie, anul acesta, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, la vârsta de 96 de ani. Abia acum s-a aflat cu ce boală cruntă se confrunta aceasta.

Ținut secret ani de zile, marele secret al reginei Elisabeta a II-a a ieșit la iveală. Cel mai longeviv și vârstnic șef de stat contemporan a suferit de o boală cumplită. Regina Elisabeta a II-a a suferit de un cancer osos dureros înainte de a muri, se arată în cea mai nouă biografie a sa, care tocmai va fi publicată. Ea și-a petrecut ultimii ani suferind în secret din cauza unui cancer dureros, potrivit unei noi biografii a regretatului monarh britanic, citate de NYPost.com.

Cauza oficială a decesului: „bătrânețea”

Regina, care a murit în septembrie după mai bine de 70 de ani pe tron, a domnit în ultimii ani confruntându-se cu agonia cancerului de măduvă osoasă. Boala este una cu adevărat cumplită. Cel mai frecvent simptom al bolii e durerea osoasă, se arată în biografia „Elizabeth: An Intimate Portrait”, care va fi lansată în curând de autorul și prezentatorul Gyles Brandreth.

În lunile care au precedat moartea sa, la vârsta de 96 de ani, au existat speculații ample că regina se confrunta cu o boală. Certificatul ei de deces a menționat oficial cauza morții ca fiind „bătrânețea”. În realitate, însă, regina era grav bolnavă.

 Cancerul de măduvă, marele secret al reginei Elisabeta a II-a

„Auzisem că regina avea o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă – care ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele probleme de mobilitate despre care ni s-a spus adesea în ultimul an sau cam așa ceva din viața ei”, a scris Brandreth în cartea care este publicată în serial de The Daily Mail. „Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasă, în special la nivelul pelvisului și în partea inferioară a spatelui. Mielomul multiplu este o boală care afectează adesea persoanele în vârstă”, a mai scris fostul parlamentar.

„În prezent, nu se cunoaște niciun leac, dar tratamentul – inclusiv medicamente care ajută la reglarea sistemului imunitar și medicamente care ajută la prevenirea slăbirii oaselor – poate reduce severitatea simptomelor sale și poate prelungi supraviețuirea pacientului cu câteva luni sau cu doi-trei ani”, se mai arată în biografia citată.

Cum a trecut regina peste scandalul prințului Andrew și moartea soțului

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani în septembrie. Cauza oficială a decesului ei a fost catalogată drept „bătrânețe”. Biografia regală evidențiază stoicismul reginei după moartea soțului ei de 73 de ani, prințul Philip, care a murit în aprilie 2021.

Ea i-ar fi spus unei doamne de onoare că faptul că s-a menținut ocupată cu îndatoririle sale regale a ajutat-o să facă față pierderii, refuzând să cedeze în fața durerii. „Soțul meu cu siguranță nu ar fi fost de acord (n.r. – să  mă las pradă suferinței), a spus regina. După moartea soțului ei, ea a urmărit drama polițistă BBC „Line of Duty” pentru a-și menține moralul ridicat, se mai spune în carte.

În toamna anului trecut, însă, regina Elisabeta a II-a a fost îndemnată de medici să o ia mai ușor din cauza oboselii. De asemenea, cartea susține că reginei nu i-a luat prea mult timp decizia de a-l lipsi pe prințul Andrew de îndatoririle sale regale după interviul bombă acordat de acesta la BBC despre relația sa cu Jeffrey Epstein, un prădător sexual condamnat în 2019.

„Regina a preluat cu fermitate lucrurile. Pentru a folosi jargonul militar, au fost doar câteva zile între flash și bang. Se cerea acțiune și ea a luat-o”, dezvăluie un curtean de rang înalt în carte. Totuși, ea s-a lăsat fotografiată călărind alături de „fiul ei preferat” a doua zi după ce a fost eliberat din funcție și a avut grijă ca acesta să fie alături de ea la slujba de comemorare a lui Philip.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre