Istoria uitată a primei regine a Angliei. Bloody Mary, Maria Sângeroasa

Istoria uitată a primei regine a Angliei. Bloody Mary, Maria Sângeroasa
Maria I a fost prima regină a Angliei. A domnit 5 ani și a rămas în istorie ca Maria Sângeroasa. A executat peste 300 de persoane, inclusiv rude.

Maria I a fost prima regină a Angliei. A domnit 5 ani. În numele religiei, a executat sute de persoane, inclusiv rude.

Maria I, prima regină a Angliei. Bloody Mary, Maria Sângeroasa

Maria I a fost prima regină a Angliei. A domnit doar 5 ani, dar a rămas în istorie pentru execuțiile sângeroase ordonate de ea.

Prima femeie monarhă a Angliei, Maria I (1516-1558) a domnit doar cinci ani. Singurul copil supraviețuitor al lui Henric al VIII-lea și al primei sale soții, Ecaterina de Aragon.

Maria a preluat tronul după scurta domnie a fratelui ei vitreg, Edward al VI-lea. Ea a căutat să întoarcă Anglia la Biserica Catolică.

În 1555, ea a reînviat legile ereziei Angliei și a început să ardă rebelii pe rug, începând cu consilierul de multă vreme al tatălui ei, Thomas Cranmer, arhiepiscopul Canterbury.

Aproape 300 de eretici condamnați, majoritatea cetățeni obișnuiți, au fost arși. Mai mulți zeci au murit în închisoare și aproximativ 800 au fugit în cetățile protestante din Germania și Geneva.

Evenimentele domniei Mariei, inclusiv încercări de reformă valutară, extinderea comerțului internațional și un scurt război cu Franța, care a pierdut Anglia ultima sa enclavă franceză de la Calais.

Acestea au fost umbrite de memoria așa-numitelor persecuții . După moartea ei în 1558, țara s-a adunat rapid în spatele celei de-a doua fiice a lui Henric al VIII-lea și a celei de-a doua regine a Angliei, Elisabeta I.

Regina Maria I sau Bloody Mary, Maria Sângeroasa

A stârnit rebeliuni căsătorindu-se cu un prinț spaniol habsburgic. Dar este cel mai amintită pentru că a ars aproape 300 de protestanți englezi pe rug pentru erezie. De aceea a primit porecla de „Bloody Mary”.

Mary Tudor s-a născut la 16 februarie 1516. A fost al cincilea copil al lui Henric al VIII-lea și al Ecaterinei de Aragon, dar singurul care a supraviețuit.

Educată de un profesor de limbă engleză a excelat în latină și, la fel ca tatăl ei, a fost un muzician talentat.

Mary a murit la vârsta de 42 de ani în 1558 în timpul unei epidemii de gripă (deși suferise și de dureri abdominale și ar fi putut avea cancer uterin sau ovarian). Sora ei vitregă, Elizabeth, a succedat-o ca monarh protestant.

Este cunoscută pentru scurta reinstaurare în Anglia a catolicismului.

Până la sfârșitul domniei, Maria I a executat aproximativ trei sute de opozanți religioși.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric


Ce nu știați despre Basic Instinct. Scena cu picioarele de la interogatoriu are un secret

Diamantul Hope și legenda din spatele lui. Toți cei care l-au deținut au fost atinși de blestem