Mașina din celebrul film „Un comisar acuză” se vinde! De la cât pornește licitația?

Mașina din celebrul film „Un comisar acuză” se vinde! De la cât pornește licitația?
O mașină construită de celebrul brand Mercedes-Benz a devenit celebră în 1974, fiind cunoscută de români ca mașina comisarului Moldovan, din filmul „Un comisar acuză”. Filmul de acțiune regizat de Sergiu Nicolaescu ficționalizează câteva evenimente reale petrecute în noiembrie 1940 (masacrul de la Jilava, asasinarea profesorilor Nicolae Iorga și Virgil Madgearu), în perioada Statului Național-Legionar.

Modelul „mașinii comisarului Moldovan” este o raritate în prezent și este dorită de colecționari de pretutindeni. Respectivul model de Mercedes-Benz este scos la licitația Artmark de Antichități și Curiozități, care va avea loc în seara aceasta de joi, 19 noiembrie, la ora 19:00.

Construcția modelului Mercedes-Benz 170V

Mercedes-Benz 170V este singurul model produs de Daimler-Benz înainte de război, a cărui construcție a continuat și după Al Doilea Război Mondial. Într-atât de apreciat a fost elegantul strămoș al E-Class-ului contemporan, fiind cunoscut la acea vreme și sub numele de „Calul de cursă al Germaniei”, datorită rolului activ în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

În anii ‘40, modelul a fost adaptat, între altele, în ambulanțe pentru front. La ora actuală, în lume nu mai există multe exemplare în stare perfectă de funcționare, precum cel scos la licitație în această seară (dintre care se apreciază că în România mai există doar 4 asemenea exemplare din Mercedes-Benz 170V), scrie evenimentulistoric.ro.

Modelul, care în epocă a avut un preț de lux, fiind preferată de oficialități din întreaga lume, pornește în licitație de la un preț de 25.000 de euro. Superba piesă de colecție a fost revitalizată la începutul anilor 2000, fiind într-o stare ireproșabilă, de la tapițerie, motor, până la ceasurile de bord originale (aceste piese de colecție fiind urmărite de colecționarii din întreaga lume).

Jeep-ul care a făcut războiul din Coreea

O altă apariție inedită în licitația acestei seri este o mașină de război, ce a participat efectiv la unul dintre războaiele recente, anume un Jeep Willys, care a făcut parte din dotarea corpului de armată americană detașat în Coreea de Sud în anii 1950.

S-a întors de pe front într-o stare de bună funcționare și a fost demilitarizat în anii 1980, când a fost pentru prima dată vândut într-o licitație cu caracter de lichidare de efecte militare dezafectate.

Jeep-ul scos la licitație în această seară, în perfectă stare de funcționare, are un preț de pornire de doar 5.000 de euro.

Bobby Brown a mai pierdut un copil într-o moarte ciudată. Tragediile din viața cuplului Whitney Houston – Bobby Brown