Metode sigure pentru a scăpa de kilogramele adunate de sărbători

Metode sigure pentru a scăpa de kilogramele adunate de sărbători
După un post de 40 de zile, românii au dat năvală la preparatele de Paște, iar colăceii s-au adunat pe burtă.

Sărbătorile au trecut și e momentul să ne reintrăm în normal. Cum? Țineți cont de sfaturile specialiștilor.

Metode sigure pentru a scăpa de kilogramele adunate de sărbători

După masa de Paște plină de bunătăți, a venit momentul să revenim la stilul normal de viață. În plus, vara se apropie cu pași repezi și trebuie să arătăm perfect în costumul de baie. Ce facem cu kilogramele în plus? Oamenii de știință spun că dacă veți combina consumul de crudități cu multă mișcare în aer liber, ați făcut primul pas spre redobândirea siluetei de altădată. În plus, supele sunt un ajutor prețios pentru a scăpa de kilogramele în plus.

„Să mâncăm puţin şi variat, iar pentru a ne sătura şi socializa la masa tradiţională de Paşte am putea apela din plin la salate verzi, diverse crudităţi – tulpină de ţelină, castraveţi, roşii.

Este bine, de asemenea, să consumăm un ceai de plante la 30 minute după masă şi să ieşim la o plimbare în loc să stăm să ronţăim dulciuri, alune şi covrigei”, a declarat directorul medical al Spitalului Mioveni, Alexandru Iacobescu, specialist în Chirurgie Generală.

Evitați consumul de alcool

De asemenea, trebuie să puneți stop consumului de alcool, pentru că puteți avea probleme mari de sănătate, mai ales dacă îl veți combina cu produse culinare bogate în grăsimi.

O altă regulă spune că la orice masă ați sta, petrecere sau întâlnire, trebuie să alegeți să mâncați una dintre cele patru categorii: pâine, alcool, desert sau carbohidrați.

Sub nici o formă nu uitați de somn.

Vă sunt necesare cele opt ore de odihnă și veți vedea cât de mult vă ajută să scăpați de colăceii neplăcuți. Umblați puțin și la frigider și umpleți-l cu iaurturi, fructe și legume și belșug.

Un „Da!” hotărât sportului, pentru că este un element cheie pentru a pierde în greutate.

Este ideal să luați cina înainte de orele 19:00. Dacă, totuși, vă simțiți înfometați, niște crochete de legume sau o supă cu conținut caloric redus sunt cea mai bună gustare de seară.

Sursă foto: fresh24