Mineriada din Sănătate. Sorin Oprescu, filmat în 19 mai și executat în 13 iunie

Mineriada din Sănătate. Sorin Oprescu, filmat în 19 mai și executat în 13 iunie
Numele medicilor înlocuți au fost dezvăluite. Evz.ro a aflat cine sunt șefii de secție de la Spitalul Universitar, demiși în 13 iunie, odată cu Sorin Oprescu.

Lista este aceasta:

  1. Șef Secție Oftalmologie – Prof. Dr. Liliana Mary Voinea, medic primar oftalmolog, doctor in științe medicale, competenta laser in oftalmologie
  2. Șef secție Medicină Internă I – Șef Lucrări  Diana Lupu, medic primar medicina interna, medic primar gastroenterologic, Doctor în Științe Medicale, competenta ecografie abdominala
  3. Șef secție Nefrologie – Șef Lucrări Dr. Dorin DRAGOŞ, medic primar medicină internă, medic primar nefrologie, Doctor in Științe Medicale, competenta ecografie cardiacă, competenta ecografie generala, competenta homeopatie
  4. Șef Secție ATI Adriana Nica, fost director al Spitalului Universitar.

Data de azi are o semnificație pentru români, căci erau comemorate victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990. În 13 iunie 2020, s-a produs o Mineriadă și în Sănătate. Nu e vorba de apărarea lui Sorin Oprescu, care are destule bube în biografie, ci de modalitatea în care el și alți șefi de secții au fost demiși.

Conform evz.ro, medicii au fost filmați ieșind de la raportul de gardă în data de 19 mai, iar demiterea lor s-a produs pe 13 iunie. Nu au fost demiși din cauze profesionale, căci în Spitalul Universitar s-au făcut, în ultimul timp, tot felul de controale. Au fost demiși pentru că au muncit cu exces de zel și au încălcat regulile adunării din timpul stării de alertă și ordinul directorului spitalului.

Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis aceste întâlniri în timpul pandemiei și le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online. Surse din rândul cadrelor medicale, au declarat pentru evz.ro, că raportul de gardă este cel mai important moment al zilei dintr-o unitate spitalicească de urgență, iar acesta ar fi trebuit reglementat astfel încât să fie cuprinse și situațiile de forță majoră, când nu se poate organiza în timp util o ședință online.

Tot spitalul vuiește de comentarii în legătură cu situația și cu cele apărute în mass-media.

Sorin Oprescu a fost înlocuit cu dr. Dragoș Șerban.

Imediat după ce a fost demis, medicul Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a anunțat că va contesta decizia și a numit „lamentabil” motivul pentru care și-a pierdut funcția.

„Ziua, ca hoții, așa pe nepusă masă, sub un pretext lamentabil, pentru că eu nu am avut nicio îmbolnăvire a personalului medical pe secție. Mai mult decât atât, pe secția pe care am condus-o, o aripă de 30 de paturi era pregătită și a fost folosită pentru bolnavii care ieșeau pozitiv la COVID. Așadar, pretextul a fost nepăstrarea distanței ilegale.

Eu am explicat: „Bă, nu fiți fraieri, că nu pot să fac chirurgie prin online”, a declarat Sorin Oprescu la Antena 3.

Printre cele 4 cadre medicale concediate fără un avertisment în prealabil se află și partenera de viață a profesorului Oprescu, dr. Adriana Nica. Aceasta ocupa funcția de șef secție Anestezie și Terapie Intensivă.

Surse din mediul politic susțin că acesta e un prim pas și că vor urma alte demiteri în Sănătate, pentru a fi puși în funcții simpatizanți ai PNL și USR, așa cum, de altfel, a procedat și PSD când a venit la putere. Urmează decapitarea șefilor de la Casele de Asigurări de Sănătate, susțin aceleași surse pentru R&V.