Ministrul Novak are ochi doar pentru teren, nu și pentru jucători. Stejarii au adus, însă, cinste României în Uruguay

Ministrul Novak are ochi doar pentru teren, nu și pentru jucători. Stejarii au adus, însă, cinste României în Uruguay
Președintele Federației de Rugby, Alin Petrache, transmite un mesaj dur după victoria Stejarilor în Uruguay. „Ar fi normal și de dorit un minim respect”, îi transmite acesta ministrului Tineretului și Sportului care s-a arătat foarte interesat de preluarea stadionului din zona Arcul de Trumf, însă pe jucători nu-i vede.

Președintele Federației, Alin Petrache, a transmis un mesaj victorios pentru fanii rugby-ului, însă și unul tranșant pentru ministrul Eduard Novak.

„Stejarii au câștigat în Uruguay. Nu vreau să le ridic statui jucătorilor, dar trebuie să ținem cont de câteva lucruri extrem de importante:
➡️ Ne-au lipsit din diverse motive 21 de jucători;
➡️ Am jucat în deplasare cu o diferență de fus orar de 6 ore. Recuperată, teoretic, cu o zi înainte de meci;
➡️ Am jucat în 14 oameni 90% din meci. Apropo. Câte naționale mai știți că au câștigat recent meciuri în inferioritate numerică?
➡️ Condițiile pe care le putem oferi, grație sprijinului Ministerului Sportului, sunt minime. Nici pe departe pentru marea performanță;
➡️ Am urcat trei locuri în clasamentul mondial după acest meci. Suntem pe 16.

🏟 Ministerul Sportului le răsplătește performanța de a se fi calificat la Cupa Mondială și toate celelalte rezultate bune, prin ocuparea abuzivă a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf.

De unde și întrebările legitime declanșate de acest act recent al MS:
❓ Unde ne vom pregăti pentru Cupa Mondială?
❓ Unde își vor desfășura activitatea echipele de juniori din București?
❓ Dar echipele naționale de juniori, tineret sau rugby 7?

❓ De ce un ministru contemporan este mai presus decât Principele Carol, decât istoria?

Greu să răspundem!

Ce pot să vă asigur este că noi ne vom face treaba în continuare. Vom lupta pentru România până la ultima picătură de energie indiferent pe cine avem în față. Adversari externi sau interni.

P.S. Îi reamintesc domnului ministru că este ministru și al rugbyului. Nu așteptăm postări sau laude pe conturile de socializare ale domniei sale, dar ar fi normal și de dorit un minim respect pentru acești jucători. Voi reveni pe subiect.”, a scris Alin Petrache pe Facebook.

Novak își dorește stadionul pentru el

Reamintim că Federația Română de Rugby a deconspirat planurile lui Novak de a prelua stadionul proaspăt renovat, situat în buricul Capitalei.

Lui Novak i s-a pus pata pe stadionul de la Arcul de Triumf, unde se antrenează Stejarii. Echipa națională de rugby nu a fost o prioritate pentru autorități, de ani de zile, iar asta s-a văzut.

Stadionul de Rugby, unde se antrenează lotul național, a stat în renovări ani de zile și anterior a fost peticit adesea din donații și sponsorizări, spune infoactual.ro. Cum în acest moment stadionul a atins un nivel de decență, ministrul Novak își dorește controlul asupra acestui complex sportiv situat atât de bine, în inima Capitalei.

„Ministrul gafelor”, e contestat și de președintele actual al Rugby Europe, Octavian Morariu

Octavian Morariu a vorbit cu toată autoritatea dată de legătura sa cu rugby-ul românesc. „Mă pot pronunța în subiectul Arcul de Triumf din trei ipostaze: fost jucător de rugby, fost președinte de federație națională și șef la Rugby Europe”, declară el.

„În prima postură, mă alătur foștilor rugbiști care sunt surprinși și indignați, ca să nu zic mai mult. În a doua ipostază, știu istoria acestui teren”, continuă Morariu. El îi atrage atenția ministrului astfel: „Domnul ministru Novak trebuie să știe că aici n-a fost un maidan peste care s-a făcut noul stadion. Aici a fost un teren de rugby pe care se joacă de mai bine de 100 de ani. E o problemă financiară, pentru că rugby-ul este deposedat de propria proprietate.”