Mircea Albulescu și-a cunoscut aleasa la un ceai. Au rămas împreună 55 de ani

Mircea Albulescu și-a cunoscut aleasa la un ceai. Au rămas împreună 55 de ani
Mircea Albulescu a fost iubit de milioane de români. La rândul lui, marele actor  se adresa admiratorilor cu tandrețe: ”bunii mei”. Pe lângă că era un excepțional actor, Mircea Albulescu a fost și un intelectual de calibru.

Cine nu a auzit vocea gravă și nu a admirat talentul și spâncenele stufoase ale marelui actor Mircea Albulescu este prea tânăr. Părinții și bunicii lor însă au avut bucuria de a îl vedea în zeci de filme, multe reper în cinematografia românească.

L-ați văzut în cel puțin unul din filmele-reper din cinematografia românească: „Dacii”, „Columna”, „Mihai Viteazul”, „Cursa”, „Capcana mercenarilor”, „Mihail, câine de circ”, „Actorul şi sălbaticii”, „Cel mai iubit dintre pământeni”.

Iorgu Constantin Albulescu, după numele real, a fost răpus de un infarct, la 81 de ani, pe 8 aprilie 2016. Inima lui mare și iubitoare s-a oprit pe 8 aprilie 2016. Își pierduse iubirea vieții lui, pe Maria, cu care a fost căsătorit 55 de ani, iar el era trist și abătut.

Mircea Albulescu a învățat, la 75 de ani, limba engleză și să lucreze pe calculator de dragul nepotului Vladimir.

Mircea Albulescu și-a cunoscut aleasa la un ceai

Mircea Albulescu trebuia să fie arhitect, dar actoria i s-a părut mai potrivită. Așa am avut și noi bucuria de a ne bucura de imensul său talent.

De fapt, se numea Iorgu Constantin V. Albulescu și s-a născut la 4 octombrie 1934, la București. În cartea de identitate numele său era Iorgu Albulescu, ales de tatăl său, Vasile Albulescu (dirijor de orchestră militară).

A debutat pe scenă la 21 de ani, cu respect și plecăciune pentru spectatori. Toată viața a iubit o singură femeie, pe Maria.

În anul 1956, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesoarei Aura Buzescu. În acelaşi an s-a căsătorit, după ce în prealabil îşi cunoscuse „aleasa” la un ceai, a plăcut-o apoi a „furat-o” de lângă băiatul cu care se întâlnea în acea vreme. În urma căsniciei de peste 50 ani, a rezultat un fiu, Matei.

Soția sa a plecat dintre noi în anul 2007, în urma unei boli incurabile, iar marele actor a devenit trist și retras.

Mircea Albulescu s-a căsătorit la 22 de ani. Timp de peste 50 de ani a fost alături de aceeaşi femeie, Maria. După ce soţia sa a pierdut lupta cu cancerul, în 2007, marele actor nu a mai fost acelaşi om.

A cunoscut-o pe Maria la un ceai. A ”furat-o” de lângă băiatul cu care se întâlnea în acea vreme. S-au chinuit mulți ani să aibă un copil, pe Matei. Maria era o femeie extraordinară, iubitoare de animale, generoasă și sociabilă. După decesul acesteia, Mircea Albulescu a preferat să locuiască singur în apartamentul unde a trăit 55 de ani cu sufletul pereche.

Mircea Albulescu, operaţii de bypass la inimă

Mircea Albulescu s-a pensionat în anul 1997, după zeci de roluri în filme și teatru. În perioada 1985 – 2005, a fost profesor la Universitatea de Teatru și Film din București.

Marele actorul a fost supus unei triple operaţie de bypass la inimă, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în noiembrie 2014. A fost răpus de un infarct, la 81 de ani. Inima lui mare și iubitoare s-a oprit pe 8 aprilie 2016. Sursa: evz.ro


Prima iubire a lui Ștefan Iordache a ținut o săptămână, ultima 40 de ani

Angela Similea nu are motive să zâmbească. Victor Surdu a adorat-o, dar a lăsat-o cu datorii uriașe