Mireasa de la Radovan nu și-a găsit liniștea. Terorizează șoferii

Mireasa de la Radovan nu și-a găsit liniștea. Terorizează șoferii
Mulţi săteni au povestit că au zărit noaptea prin pădure o fată îmbrăcată în rochie de mireasă. Cei care trec cu maşinile prin zonă sunt avertizaţi să nu-şi ridice privirea de la drum, fiindcă mireasa le fură privirile şoferilor.

Legenda spune că tânăra Ileana a plecat din Moldova în căutarea unui trai mai bun. S-a angajat la un bărbat bogat din Radovan, care a început imediat să îi facă ochi dulci. Fata a fost batjocorită şi a rămas însărcinată. A mers în pădure și s-a spânzurat. De atunci, terorizează pe cei care îi ies în cale.

În urmă cu mai bine de 60 de ani, o tânără gonită din Moldova de sărăcie s-a spânzurat în pădure după ce a fost batjocorită

Mireasa de la Radovan nu și-a găsit liniștea

Mireasa de la Radovan poate fi o poveste, ca multe altele, născocită de imaginația localnicilor. Când oamenii nu își explică anumite fapte bizare, apare imediat o poveste.

Însă, săteniii din comuna doljeană Radovan îşi fac cruce când întrebaţi de fantoma din pădure. Mulți dintre ei spun că povestea este adevărată. În urmă cu mai bine de 60 de ani, o tânără gonită din Moldova de sărăcie s-a spânzurat în pădure. De atunci, „Mireasa din Radovan“, imediat după lăsarea întunericului, le apare oamenilor în faţă. Cei care se aventurează noaptea prin pădure sunt ademeniţi de farmecele miresei, până când sunt împinşi în lac şi îşi găsesc sfârşitul pe fundul acestuia.

Şoferii care trec prin pădurea Radovan sunt sfătuiţi să nu încetinească sau să se uite în altă parte decât înainte.

Mireasa le apare în faţa şoferilor

Unii localnici se jură că au văzut cu ochii lor fantoma. Mireasa le apare în faţă şoferilor şi îi terorizează pe cei care se plimbă prin pădure „Nu şi-a găsit liniştea. S-a spînzurat aici în pădurea Radovan. Noi nu venim niciodată singuri aici. Ne este frică. Mireasa a fost văzută de multe perosane. Mulţi şoferi au făcut accident imediat după ce au văzut fantoma. Eu nu am văzut-o niciodată, dar un vecin s-a întâlnit de câteva ori cu ea. Când a văzut-o a luat-o imediat la fugă. De atunci nu a mai mers niciodată în zona respectivă“, a povestit un sătean.

Oamenii din Radovan povestesc că tânăra Ileana a plecat din Moldova în căutarea unui trai mai bun. S-a angajat la un bărbat bogat din Radovan, care a batjocorit-o şi a rămas însărcinată „Nu a putut trece peste acest lucru şi peste faptul că trebuia să aducă pe lume un copil nedorit. A mers în pădurea Radovan şi s-a spânzurat de o creangă. Mai târziu s-a dovedit că fata nu era gravidă. Toată lume spune că era foarte frumoasă, iar băieţii erau tot timpul în preajma ei“, a mai povestit un localnic.

Locul de poveste este pădurea de la marginea satului, de care oamenii se tem şi pe care o ocolesc, mai ales după lăsarea întunericului.

Sentimentul de groază al sătenilor este accentuat de legenda miresei din părdure.  Ei vorbesc despre fenome ciudate ce s-au petrecut aici de-a lungul timpului. Oamenii locului spun că mulţi bărbaţi şi-au găsit sfârşitul aici. Fie în accidente de maşină, fie în Lacul Fântânele, care este încojurat de această pădure. Sursa: viatasatului.ro


Pădurea bântuită Hoia Baciu, în Top 5 cele mai ciudate din lume. Aveți curaj să intrați în ea?

Balta vrăjitoarelor este chiar lângă București. Se spune că este fără fund