Simona Ionescu / Redactor Șef

Mofetele, un fenomen unic în lume. Ce beneficii incredibile au pentru sănătate

Mofetele, un fenomen unic în lume. Ce beneficii incredibile au pentru sănătate
Mofetetele sunt, fără îndoială, una dintre marile bogății ale României. Ce beneficii au pentru sănătate.

Sunt excelente pentru circulația sangvină și sprijină funcția intelectuală, renală, sexuală. Ce beneficii mai au mofetele pentru sănătate.

Mofetele, un fenomen unic în lume. Ce beneficii incredibile au pentru sănătate

Cu toții am auzit de mofete, dar cu siguranță mai sunt mulți care încă nu știu ce sunt acestea.  Deși există și în Franța, Italia, Insula Java sau în Parcul Național Yellowstone (SUA), mofetele din România sunt unice prin emanațiile de gaz uscat foarte bogat în bioxid de carbon (în proporție de 95-98%). Acesta constituie un factor terapeutic foarte eficient. De asemenea, mofetele din România sunt o bogăție de gaze rare precum heliu și radon, ce completează efectul curativ al mofetoterapiei.

Se execută în poziţie ortostatică

Mecanismul de acţiune al mofetelor constă, în primul rând, în vasodilataţia periferică, prin acţiunea directă a dioxidului de carbon asupra vaselor foarte mici (arteriole).

Această acțiune este considerată superioară medicamentelor vasodilatatoare periferice. De asemenea, are loc și inhalarea unei mici părţi din dioxidul de carbon din mofetă. Se execută în poziţie ortostatică, pentru jumătatea inferioară a corpului timp de 5 – 20 minute progresiv.

Utile fumătorilor și celor care lucrează în frig

Cel mai mult, folosind mofetele se pot trata afecțiunile cardiovasculare. De asemenea, în scop profilactic, sunt recomandate celor care suferă de hipertensiune sau au un nivel crescut al colesterolului. Tot mofetele sunt utile fumătorilor, persoanelor care au probleme cu circulația precum și celor care lucrează în frig.

În straturile superioare ale gazelor, concentrația de dioxid de carbon este mult mai scăzută. Fapt care stimulează transportul de oxigen către țesuturile organismului, inclusiv către creier, ceea ce duce la creșterea randamentului intelectual.

Sursă foto: csid.ro, weradio.ro

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre