Momentul adevărului în legătură cu trendul care a isterizat internetul. Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineață cafea și lămâie

Momentul adevărului în legătură cu trendul care a isterizat internetul. Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineață cafea și lămâie
Se spune că a bea cafea cu lămâie te ajută și să scapi de mahmureală. Această combinație este o veche rețetă populară pentru dureri de cap.  Dar, mai nou, se mai spune că consumul de cafea și lămâie dimineața ajută la slăbit. Iar noua idee a devenit un trend pe Tik Tok.  Ce este adevărat?

Există atât de multe remedii naturiste miraculoase, mai ales care trebuie luate imediat ce te trezești pe stomacul gol.  Mai presus de toate, bea apă și lămâie dimineața, un obicei bun pentru bunăstarea sistemului digestiv, iubit de unii, dar criticat în mod deosebit de alții. Un alt remediu din vremea bunicii constă în a bea cafea și lămâie.  Este o rețetă naturală care s-a transmis de câteva generații, dar a revenit recent datorită melodiei Due Vite cu care Marco Mengoni a câștigat Festivalul de la Sanremo 2023.

@slimmingcoffee1 #weightloss #lossweight #fypシ #weightlossprogress #weightlosscheck #weightlossjourney ♬ Touch Down To Cause Hell (KingMix) – Kingdanzz

Mai mult, pe TikTok a fost creată o #LemonCoffeeChallenge la care au participat deja mii de utilizatori, ce s-au angajat să bea lcafea și lămâie în fiecare dimineață timp de 29 de zile, pentru a scădea în greutate. Conform acestei idei, ar trebui să-l bei dimineața pe stomacul gol și să aștepți cel puțin o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun.  Puteți bea apoi din nou în timpul zilei, dacă doriți. Unii utilizatori care s-au hotărât să o încerce au relatat că au pierdut în greutate prin consumul acestui amestec.

Mitul datează de pe vremea bunicii

În realitate, mitul cafelei cu lămâie începe cu remediul clasic al bunicii, care îi făcea pe copiii și nepoții să o bea dacă îi durea capul.  În ciuda celor mai bune intenții și a înțelepciunii bunicilor care nu ar trebui niciodată puse la îndoială, trebuie spus că nu există o bază științifică pentru cafeaua și lămâia care să ajute la combaterea migrenelor, arată Vogue Italia.

Adevărul e că nici cafeaua, nici lămâia, în sine, nu te fac să slăbești.  Dar cu siguranță au beneficii pentru organism. Dacă vrei să iei o doză de vitamina C și antioxidanți pentru a avea grijă de ea, nu-ți face griji pentru contracararea stresului oxidativ și a radicalilor liberi, din cauza proprietății cafelei, mai arată sursa citată.

Cafeaua cu lămâie nu are cum să vă ajute să slăbiți

Cafeaua nu conține nutrienți esențiali pentru organism. Cofeina stimulează sistemul nervos, ducând la creșterea fluxului sanguin, creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Lămâia nu are contraindicații speciale, dar administrată foarte frecvent, cum ar fi în fiecare dimineață, poate duce la disconfort gastric, cum ar fi ulcere, acidoză, reflux gastroesofagian sau ls inflamație a gingiilor. În plus, poate deteriora smalțul dentar.

În concluzie, nu există o modalitate de a demonstra eficacitatea consumului de cafea și lămâie. Și atunci, de ce spun mii de oameni că au slăbit? Cafeaua este diuretică, așa că poate determina eliminarea apei din organism. Apa fierbinte băută cu lămâie poate ajuta împotriva constipației.  Și pierderea în greutate poate rezulta și din aceste efecte. Orice remediu care promite miracole trebuie privit si cu o doza de circumspecție.  Singurul mod de a pierde în greutate este prin alimentație sănătoasă și exerciții fizice.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre