Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceaiul de lămâie și ghimbir te ajută să slăbești rapid. Bea o cană în fiecare dimineață, pe stomacul gol

Ceaiul de lămâie și ghimbir te ajută să slăbești rapid. Bea o cană în fiecare dimineață, pe stomacul gol
De mare ajutor când vrei să slăbești este și sucul făcut din lămâie și ghimbir. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar cu această licoare îți face numai bine.

Se prepară rapid și este și gustoasă! Încălzește o cană de apă. Taie o felie dintr-o rădăcină de ghimbir și introdu-o în apa fiartă. Acoperă cana și lasă ghimbirul la infuzat 5 minute. Stoarce peste zeama unei lămâi. Se bea doar o cană pe zi, dimineața, pe stomacul gol.

Însă, pentru ca această băutură să aibă efectul scontat, trebuie să renunți și la unele obiceiuri alimentare. De exemplu, este foarte important să renunți la dulciuri, la prăjeli, la făinoase, la sucuri carbogazoase și la alcool.

Cum arată o zi din dieta cu lămâie și ghimbir

Mic-dejun: o cană de ceai din lămâie și ghimbir înainte de masă; o omletă din două ouă, pregătită într-o lingură de ulei de măsline (sau două ouă fierte sau două ouă ochiuri preparate în apă); legume la discreție, consumate ca atare sau în salată asezonată cu o lingură de dressing.

Gustare: un fruct mare, la alegere dintre măr, portocală, grepfrut, banană, pară, un pumn de fructe de pădure (sau un iaurt mediu, sau 100 g cottage cheese);

Prânz: o supă sau o ciorbă de legume cu carne slabă, 150 g carne slabă (pui, curcan) preparată la abur sau la cuptor, o salată asortată peste care se pun 1-2 linguri de dressing;

Gustare (opțional): un fruct mare (sau un iaurt mediu, sau 100 g brânză proaspătă);

Cină: o bucată de pește slab la cuptor, o salată asortată peste care se pun 1-2 linguri de dressing de lămâie și ghimbir.

Ce spun medicii

Pe lângă dieta amintită mai sus, care include și ceaiul din ghimbir și lămâie, specialiștii mai recomandă să faci sport și să bei cel puțin doi litri de apă pe zi. Medicii au mai precizat că și apa fierbinte cu lămâie pe stomacul gol face minuni pentru organism. Lămâia are o serie de benficii pentru sănătate, nu doar pentru siluetă. Ea merge consumată și ca o gustare sau într-o salată, scrie avantaje.ro.

Totuși, persoanele care suferă boli de ficat, de inimă și de ulcer nu au voie să țină această dietă sau să consume prea multă lamâie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre