Mona Lisa a fost ținta unui atac vandalizator. Incidentul șochează întreaga lume

Mona Lisa a fost ținta unui atac vandalizator. Incidentul șochează întreaga lume
Simbol universal cunoscut, Monica Lisa este de mult ori ținta răufăcătorilor. Ce s-a întâmplat de data asta.

Celebrul tablou al Mona Lisei din Luvru a fost ținta atacului unui bărbat. De ce a apelat la un asemenea gest.

Mona Lisa a fost ținta unui atac vandalizator. Care a fost motivul

După ce a împrăștiat mai mulți trandafiri la Muzeul Luvru, un bărbat, deghizat într-o femeie în scaun cu rotile, a început să arunce în celebra Monca Lisa cu o prăjitură cu frișcă. Cei care au fost de față au filmat și au urcat totul pe rețelele de socializare, iar bărbatul a fost imediat imobilizat de polițiști. Din fericire, pânza nu a fost deteriorată, fiind protejată de sticlă. Se pare că acesta nu vroia să distrugă opera de artă, gestul său fiind doar unul demonstrativ.

În 2009, un vizitator a aruncat în tablou cu o ceașcă cu ceai

Din nefericire, capodopera lui Leonardo da Vinci a mai fost ținta unor atacuri. În 1950 doi atacatori au aruncat cu o piatră și acid, iar în 2009, un alt vizitator a folosit o ceașcă cu cea care, din fericire, s-a izbit tot de geamul din sticlă.

În 1911 însă a avut loc un episod marcant, când un imigrant italian din Franța a furat tabloul și l-a dus în Italia. El a fost prins când încerca să îl vândă unui anticariat din Florența.

Misterul din spatele tabloului

Considerat cel mai valoros tablou din lume, Mona Lisa a început să fie pictată de Leonardo da Vinci în anul 1503, dar nimeni nu știe exact când a fost terminat, deși există supoziții că acest lucru s-ar fi întâmplat cu câțiva ani înainte de decesul artistului.

Niciodată acesta nu s-a despărțit de tablou, ba chiar l-a refuzat pe regele Franței, Francisc I, care ar fi vrut să-l achiziționeze. Se cunoaște și faptul că însuși Napoleon a fost fascinat de tablou, care ar fi stat o vreme în dormitorul lui. Într-un final, după Revoluția Franceză, Mona Lisa a fost dusă la Muzeul Luvru.

Sursă foto: antena3