Mousse de dovlecei cu legume

Mousse de dovlecei cu legume
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat bogat în ingrediente și anume o rețetă de mousse de dovlecei cu legume pe care a denumit-o „Bucuria din grădină”.

Cu multe legume de culori și texturi diferite, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o spectaculoasă rețetă de mousse de dovlecei cu legume. Este un preparat de post cu o explozie de gusturi, dar și de vitamine și nutrienți, perfect pentru această perioadă de primăvară.

Mousse de dovlecei cu legume – Ingrediente

3-4 dovlecei fragezi

2 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi verde

200 gr păstăi de mazăre

1/2 varză nouă

500 gr ciuperci champignon albe și brune

500 gr cartofi noi

1 legătură de leurdă

100 ml ulei de măsline

sare și piper

Mod de preparare

Chiar dacă lista de ingrediente este mai amplă, modul de preparare al rețetei este unul simplu, perfect și pentru un novice în ale bucătăriei.  Iată cum se prepară mousse de dovlecei. Dovleceii se spală bine și fără a se curăța de coajă, sau de semințe, se toacă în cuburi și se trag la tigaie în ulei de măsline, doar presărați cu sare. Când sunt pătrunși se adaugă apă atât cât să fie ușor acoperiți și se mai fierb puțin. Apoi se precesează cu ajutorul blenderului și se transformă într-o pastă spumoasă.

Cum se prepară legumele de primăvară. Cartofii noi se aleg de mărime medie, se spală bine și se fierb în apă cu sare, atât cât să se pătrundă ușor. Apoi se feliază grosier, fără a le îndepărta coaja. Păstăile de mazăre se fierb pentru 1-2 minute în apă cu puțin bicarbonat, pentru a-și intensifica culoarea. Se scot apoi în apă rece cu gheață pentru a opri procesul termic și a se păstra crocante.

Ceapa și usturoiul verde se taie în bastonașe aproximativ de mărimea feliilor de cartofi. La fel și prazul, însă bastonașele de praz se mai taie în jumătăți, pe lungime. Ciupercile se șterg bine cu prosoape de hârtie umezite cu apă și se feliază mai grosier. Varza nouă se taie în franjuri mari.

Toate aceste legume se trag la tigaie în uleiul încins, în care se călește puțin leurda tocată. șele, Bastonașele, respectiv franjurile de legume, se lasă la foc aproximativ 1-2 minute, nu mai mult, pentru a rămâne al dente și a-și păstra valorile nutritive. Se vor presăra cu sare, pentru a li se intensifica gustul. Opțional, se poate adăuga și puțin piper.

Legumele de primăvară trase la tigaie se vor așeza deasupra mousse-ului de dovlecei, în timpul servirii.

Sursa: Chefi la cuțite