Desert sănătos și dulce: Mousse de avocado

Desert sănătos și dulce: Mousse de avocado
De obicei avocado se consumă sărat: e tăiat felii, pentru tartine, se prepară sub formă de pastă guacamole. Dar cum e să îl consumi dulce? O fetiță a făcut din desertul dulce din avocado preferatul ei.

Anastasia Constantinescu, o fetiță în vârstă de doar șase ani, a venit în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” și a pregătit un delicios desert la pahar, cu doar câteva ingrediente gustoase și sănătoase: Mousse de avocado, un desert fără coacere.

Ingrediente

2 fructe de avocado bine coapte, de preferat ready to eat, 250 ml smântână pentru frișcă, 60 ml lapte, lămaie, 2 linguri ulei de cocos, 200 gr ciocolată pentru topit, 200 gr biscuiți digestivi sau oreo, 125 gr unt cu peste 80% grăsime, 1 praf de scorțișoară, 1 praf de sare, esență sau păstaie de vanilie, 1 plic întăritor pentru frișcă, 2 – 3 linguri miere, frunze de mentă, fructe mici pentru decor, 100 gr nuci prăjite și tăiate grosier, 100 gr zahăr

Preparare

Se începe cu baza de biscuiți. Măcinăm biscuiții, adăugăm untul clarifiat, scorțișoara și omogenizăm bine compoziția. O așezăm la baza paharelor și dăm paharele la frigider până pregătim și restul ingredientelor.

Pregătim mousse de avocado. Topim ciocolata la bain marie. Curățăm fructele de avocado, stropim imediat pulpa acestora cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida, adăugăm 2 – 3 linguri de miere și le transformăm într-un piure delicios. Adăugăm laptele, uleiul de cocos, sarea și vanilia și din nou omogenizăm. Încorporăm, apoi ciocolata topită și turnăm totul în pahare, peste stratul de biscuiți. Dăm din nou paharele la frigider.

În final, pregătim elementele pentru decor și finalizăm desertul. Mixăm smântâna pentru fișcă, adăugăm zahărul și întăritorul, doar dacă nu obținem consistența dorită. Decorăm desertul cu această frișcă.Caramelizăm câteva nuci, le tocăm grosier și le presărăm pe deasupra desertului. Adăugăm fructe și frunze de mentă. Servim deliciosul mousse de avocado rece, de la frigider pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.

Sursa: Chefi la cuțite

Analia Selis a divorțat și anunță o „primă iubire”. Cine e bărbatul la bustul gol