În această perioadă, când ne pândesc virușii de tot felul, este bine să profităm cât mai mult timp de legumele proaspete. Uite o rețetă bogată în legume.

Musaca de legume. Rețeta

Tradițional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată, în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate și sos alb. Și musacaua cu legume este foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • 1 kg vinete
  • 2-3 dovlecei
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 roşii
  • 200 ml suc de roşii
  • Oregano
  • Cimbru
  • Piper
  • boia dulce
  • sare.

Mod de preparare

  • Fierbem cartofii în coajă după care îi lăsăm să se răcească şi îi curăţăm. Se taie în felii potrivite.
  • Apoi curăţăm, tăiem in cubuleţe  şi opărim dovleceii.
  • Cu vinetele putem să procedam la fel ca şi cu dovleceii sau putem să le coacem ca şi pentru salată.
  • Într-o crăticioară se pune uleiul, ceapa tăiată mărunt şi roşiile tăiate în cubuleţe potrivite. Se călesc timp de 2-3 minute după care vom adăuga dovleceii bine scurşi de apă şi vinetele coapte şi tocate.
  • Se lasă câteva minute la foc moderat pentru ca sucul lăsat de legume să se evapore iar aromele să se combine. În final adăugăm condimentele şi sarea.
  • Crăticioara se ia de pe foc şi amestecul se lasă la răcorit. Într-un vas pentru gratinat sau o tavă unsă cu puţin ulei se aranjează feliile de cartofi. Peste aceste felii se pune un strat de amestec de legume.
  • Vom continua să punem cartofi şi amestec de legume, asigurându-ne că ultimul strat va fi unul de cartofi.
  • Se toarnă apă – cca 300 ml – şi se pune la cuptor pentru 20-25 de minute.
  • Dacă doriţi ca în final cartofii aflaţi deasupra să aibă o culoare frumoasă şi să fie bine rumeniţi, preparaţi un amestec de 1 linguriţă de boia dulce şi 2 linguri de ulei şi ungeţi-i cu ajutorul unei pensule. Sursa: gustos.ro
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp