Inspirată din rețetele clasice de musaca de cartofi, este delicioasă și de mare efect și rețeta de musaca de vinete cu carne tocată.

Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă – Ingrediente:

3-4 vinete lunguiețe

2 linguri ulei de măsline

3 cepe potrivite

400 g roșii cuburi, în suc de roșii

750 gr carne tocată, amestec

200 ml vin alb

pătrunjel tocat

busuioc

100 gr pesmet

250 gr cașcaval ras

3 ouă

2 linguri de smântână

sare și piper

1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de 5-6 mm și se presară cu sare. Se lasă la odihnit 20-30 de minute pentru a elimina din sucul amar, apoi se prepară pe grill, dpoar până se pătrund ușor. Ceapa se toacă solzișori și se călește în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și rumenește bine. Se adaugă roșiile, iar peste câteva minute vinul. Se asezonează cu sare, piper, busuioc și se lasă sosul să fiarbă aproximativ 15 minute, până se pătrund toate ingredientele și se evaporă alcoolul.

După stingerea focului se adaugă pătrunjelul tocat și 2 linguri de pesmet, iar când se răcește se adaugă puțin cașcaval ras și un ou. Se unge o tava cu unt și se tapetează cu două linguri de pesmet. Se așază un rând de rondele de vinete, unul de carne și tot așa, ultimul fiind de vinete. Se amestecă 2 ouă cu un praf de sare, unul de piper și smântâna și se toarnă deasupra vinetelor. Apoi se presară cașcaval răzuit.

Se dă delicioasa musaca de vinete cu carne tocată la cuptorul preîncălzit pentru 15- 20 de minute, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.

Sursa: Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri