Nicolae al României, gest emoționant în amintirea principelui Philip al Angliei

Nicolae al României, gest emoționant în amintirea principelui Philip al Angliei
Moartea principelui Philip al Angliei a adus multă durere peste tot în lume. Nicolae al României face parte din marea familie regală a Marii Britanii și suferă de pierderea Alteței Sale Regale. A făcut un gest emoționant.

Nu a fost plănuit să se întâmple așa. Nicolae al României a găsit potrivit ca astăzi, 11 aprilie, să facă un gest emoționant în amintirea principelui Philip al Angliei și a bunicului său, Majestatea Sa Mihai I.

Nicolae al României, gest emoționant în amintirea principelui Philip al Angliei

Nicolae al României: ”În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, am fost invitați la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor.”

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, a murit, aducând tristețe peste tot în lume.

”Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg, la naștere prinț al Greciei și al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României.

În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinții și cu sora mea, am fost invitați la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre și conexiunile ei.

Pot spune că am trăit revelația rădăcinilor familiei mele și a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene.  Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa!”, a scris Nicolae al României, imediat după aflarea tristei vești.

Principele Nicolae fost ieri, 11 aprilie, în localitatea doljeana Bucovăț, pentru o actiune de plantare de puieți

Principele Nicolae, gest în amintirea bunicului său și a lui Philip al Angliei

Principele Nicolae fost duminică, 11 aprilie, în localitatea doljeana Bucovăț, pentru o actiune de plantare de puieți, alături de voluntarii asociației care îi poartă numele.

Evenimentul a avut loc la ora 9.30. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, doar o sută de persoane au putut lua parte la activitățile de împădurit.

Foarte mulți localnici, majoritatea copii, au plantat 1750 de puieți de stejar, scrie radiooltenia.ro. ”În amintirea bunicului meu, Regele Mihai, și a Principelui Philip” a spus Nicolae al României.

Este cel de-al 15-lea an în care Radio Oltenia- Craiova desfășoară o astfel de acțiune in cadrul Lunii pădurii.


Prințul Philip s-a născut pe masa din bucătărie. Viața complicată a celui mai longeviv consort regal britanic

Un trib din Pacific îl plânge pe prințul Philip. Locuitorii îl venerau ca pe un zeu