Nicușor Dan anunță: Vin americanii și alții! Vor să se joace la București

Nicușor Dan anunță: Vin americanii și alții! Vor să se joace la București
Ceea ce nu se știa până acum s-a aflat ieri. Primarul general al Capitalei a fost obsedat de jocuri electronice. Ajunsese să petreacă cel mai mult timp di zi jucându-se un anume joc. Acum are planuri pentru toată lumea.

Nicușor Dan anunță că vin americanii și alții. Vin ca să se joace la București. Primarul general al Capitalei, a mărturisit, într-o întâlnire cu presa, că a fost pasionat de jocuri atunci când era mai tânăr.

Nicuşor Dan, olimpicul internaţional la matematică care ajuns primarul general al Bucureştiului, a recunoscut că era obsedat de jocuri când era mai tânăr, dar mai ales de un anume joc, pe care nu se mai sătura să-l joace. El juca Tetris, un joc electronic care a pasionat generația anilor ’90.

Cu ocazia unei conferinţe în care a anunţat organizarea la Bucureşti a unui important eveniment internaţional de sporturi electronice, Nicuşor Dan a fost întrebat de jurnalişti dacă el se joacă vreun astfel de joc electronic.

„Am jucat când aveam 25 de ani, am jucat Tetris, 16 ore pe zi, timp de trei zile. Şi de atunci, gata!”, a spus politicianul care are în prezent vârsta de 51 de ani.

Competiţie internaţională de sporturi electronice la Bucureşti

„Am spus încă dinainte de preluarea mandatului că unul din obiectivele acestui mandat este de a pune Bucureştiul pe harta principalelor evenimente culturale, sportive, de business. Trebuie să folosim oportunităţile şi avantajele competitive pe care le avem. Arena Naţională este unul din avantajele competitive pe care Bucureştiul le are.

Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată undeva în jur de 80 de milioane de oameni din întreaga lume.

Este o competiţie cu premii de 40 de milioane de dolari. Din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din  acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Exclusiv. Oana Roman se mărită cu Marius, dar a luat o decizie radicală și dură

Recomandarile noastre