Anunț de la Pfizer: Copiii de peste 5 ani vor putea fi vaccinați din toamnă

Anunț de la Pfizer: Copiii de peste 5 ani vor putea fi vaccinați din toamnă
Și copiii mai mici vor putea fi vaccinați anti-COVID-19, a anunțat directorul Pfizer. În prezent, există vaccin doar pentru cei cu vârsta peste 12 ani. Compania a anunțat că va solicita aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului său la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer este în prezent autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Un oficial Pfizer anunță că vaccinurile vor fi disponibile până în septembrie și la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, scrie evz.ro.

Copiii de peste 5 ani vor putea fi vaccinați din toamnă

Vaccinul anti-COVID-19 va fi disponibil și pentru copiii mai mari de 5 ani. Anunțul a fost dat de dr. Alejandra Gurtman, de la departamentul de cercetare șa vaccinurilor la Pfizer. Compania intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului său la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Asta ar însemna că din septembrie sau octombrie se vor putea vaccine și această categorie de persoane.

Dr. Alejandra Gurtman, vicepreședinte al departamentului de cercetare a vaccinurilor la Pfizer, a vorbit despre datele  din spatele studiilor clinice pediatrice. „Cu aceste date, ne-am simțit foarte confortabil să coborâm în funcție de vârstă”, a declarat Gurtman. Cercetătorii au făcut studii pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani.

Testele au implicat o strategie de dozare pentru a determina în siguranță doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă.

Dozele vor fi mai mici

Compania a anunțat anterior că a selectat doze mai mici de vaccin pentru copiii cu vârsta mai mică de 11 ani. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, vaccinul va fi administrat la un nivel de doză de 10 micrograme (ug). Pentru cei și mai mici, între 5 până la 6 luni vor primi un nivel de doză de 3 ug.

Dr. Alejandra  Gurtman a precizat că Pfizer a inițiat studii în fază avansată în SUA, Polonia, Spania și Finlanda. Ea a menționat planurile de a vaccina 4.500 de participanți cu două doze la un interval de 21 de zile.

„Plănuim depunerea autorizației de utilizare de urgență pentru grupul de vârstă mai mare, adică 5-11 ani, în luna septembrie, octombrie a acestui an.

Între timp, Dr. Sabine Schynder Ghamloush, director de dezvoltare clinică la Moderna, a declarat că societatea se află în prima parte a KidCOVE. Și ei au făcut studii pentru un vaccine pentru copiii între 6 luni și 11 ani.

Moderna a depus la începutul acestei luni o cerere de aprobare de urgență pentru vaccinul său COVID-19 în rândul adolescenților. În prezent, vaccinul în două doze este autorizat pentru utilizare în SUA pentru cei cu vârsta de 18 ani și peste, relatează Foxnews.


Cum se obține adeverința de vaccinare. Pași pentru descărcarea ei

A crescut numărul tinerilor infectați cu coronavirus, în Spania și Tenerife. Ce urmează

Recomandarile noastre