Nicușor Dan susține că cei din teatru au vrut să scape de Alexandru Arșinel. Actorul a făcut un puseu de tensiune

Nicușor Dan susține că cei din teatru au vrut să scape de Alexandru Arșinel. Actorul a făcut un puseu de tensiune
Conflictul public, iscat de decizia primarului Capitalei de a opri contractul lui Alexandru Arșinel de la Teatrul de Revistă, se extinde. O afirmație a edilului i-a provocat actorului o criză și a ajuns la spital

Aseară, o ambulanță a sosit acasă la celebrul actor pentru a-i acorda îngrijiri medicale, după ce i s-ar fi făcut rău și a sunat la 112. Alexandru Arșinel a acuzat dureri în piept și o stare de rău, de aceea a fost transportat la Spitalul de Urgență Universitar.

Ultimele informații de la spital au fost că actorului i s-a făcut testul Covid și că nu este infectat. A avut însă tensiunea foarte crescută și în sensul acesta au acționat medicii. Alexandru Arșinel, 82 de ani, este cardiac și, în urmă cu câteva luni, a suferit o intervenție pe cord.

Începuturie scandalului, relatate de Alexandru Arșinel

În două interviuri pentru televiziune, difuzate în ultimele zile, Alexandru Arșinel, fostul director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, a vorbit despre îndepărtarea sa din teatru de către primarul general.

Artistul a spus că trece prin una din cele mai mari dureri a vieții lui. Cel care i-a provocat-o este actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, care l-a umilit și i-a luat dreptul de a juca. Edilul nu a dorit să-i mai prelungească un contract cu teatrul unde Arșinel a jucat peste 60 de ani, iar vreo 20 de ani a fost manager.

Declarațiile lui Alexandru Arșinel au provocat mare emoție în rândul publicului său

„Eu acum doi ani am făcut o cerere de a mă retrage din funcția de director considerând că poate să o preia mai departe cu pricepere și cu avânt, și cu mine lângă el, Vasile Moraru. Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simțit bine și nici acum nu mă simt bine, dar asta nu însemnă că nu aș mai putea să joc.

Am condus acest teatru timp de 20 de ani, dar sunt în conducerea lui de 40-50 de ani. Mă rog, așa a hotărât, contractul urma ca să se prelungească, de fiecare dată de către directorul teatrului. Nu se ocupă primarul, dar la începutul anului a ieșit de la primărie că toate funcțiile sunt aprobate de către primarul general. Și domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât două luni de zile”, a spus Alexandru Arșinel la un post tv.

Actorii Paula Rădulescu, Alexandru Arșinel, Corina Chiriac și Alexandru Lulescu, de la Teatrul ” Constantin Tănase” au fost aplaudați peste tot în lume

Actorul a spus că avea funcția de consilier artistic, iar menirea sa era să ajute la formarea tinerilor actori.

Într-o altă emisiune tv, Alexandru Arșinel a mărturisit că cel mai tare l-a durut că a fost tratat ca „un nimeni” de către Nicușor Dan. Nu l-a informat nici personal, nici prin vreo hârtie care să-i fie adresată lui. El va continua, însă, să joace la Tănase, cât îi va permite sănătatea, a spus.

Răspunsul primarului Nicușor Dan a venit pe Facebook

„Precizări la o nouă dezinformare” și-a intitulat Nicușor Dan postarea pusă pe pagina sa de Facebook. Într-un text scurt, primarul Bucureștiului a arătat care este situația de la Teatrul de Revistă și decizia pe care a luat-o în ceea ce-l privește pe maestrul Arșinel.

Ce informații a aflat primarul din teatru despre celebrul actor?

„Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs.

Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a scris primarul Nicușor Dan.

Din acest text se înțelege foarte clar că cineva sau mai multe persoane din Teatrul de Revistă au reclamat că „directorul artistic” Alexandru Arșinel nu-și făcea treaba. Nu contribuia nici la dezvoltarea teatrului, nici la profesionalizarea tinerilor actori, așa cum susținea maestrul.

Poate într-o altă postare, Nicușor Dan ne spune și ce informații a primit din teatru.

 

 

Recomandarile noastre