Nou tratament Covid, testat în Marea Britanie. Primul pacient e o româncă

Nou tratament Covid, testat în Marea Britanie. Primul pacient e o româncă
Un nou tratament Covid ar putea să împiedice decesul pacienților. Acesta a început faza de testare în Marea Britanie.

Primul pacient care a primit tratamentul în spitalul Royal Hull, miercuri după masă, este o româncă pe nume Alexandra Constantin, în vârstă de 34 de ani. Ea a fost de acord să participe la acest nou studiu. A fost internată luni în spital, cu diagnosticul de coronavirus.

Românca testată, Alexandra Constantin este mama unei fetițe și se luptă cu boala pentru a se reîntoarce acasă la ea, informează BBC.

Tratamentul se pare că are șanse să împiedice mortalitatea în 80% din cazurile grave de Covid și constă în inhalarea de Beta-Interferon printr-un nebulizator, deci este un tratament minim-invaziv.

Noul tratament testat are la bază un medicament folosit deja

Medicii se așteaptă ca tratamentul să stimuleze sistemul imunitar, amorsând celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor.

Beta Interferonul se regăsește în mod natural în organism și este o parte importantă a sistemului imunitar în lupta cu virusurile. Coronavirusul se pare că blochează producția organismului de beta interferon în atacul său asupra sistemului imunitar.

Beta Interferonul se folosește de obicei în tratamentul sclerozei multiple.

Testele anterioare asupra acestui tratament, în studii mai mici, au arătat că reduce cu 80% șansele ca pacientul care suferă de complicații din cauza Covid să mai necesite intubare. Mai mult, timpul petrecut în spital de către acești pacienți s-a redus cu o treime (De la o medie de 9 zile, la 6 zile).

Noua fază de testare se va întinde pe un grup de 600 de pacienți din 20 de țări.

Oana Zăvoranu a învins-o pe Anda Adam la proces și a pierdut cu Ich. Continuă războiul online

Recomandarile noastre