Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu au mai văzut așa ceva niciodată. Iată ce au descoperit cercetătorii în mijlocul Pământului

Nu au mai văzut așa ceva niciodată. Iată ce au descoperit cercetătorii în mijlocul Pământului
Descoperire neobișnuită în centrul Pământului! Cercetătorii francezi și belgieni au au detectat unde magnetice uriașe nemaivăzute, care oscilează în jurul nucleului planetei noastre.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de oameni de știință de la Universitățile Grenoble și Paris, ambele din Franța și Observatorul Regal din Bruxelles, Belgia, noterază Scinece Alert. Aceștia au identificat ceva gigantic în interiorul Terrei, pe care nu l-au mai văzut vreodată până acum: un nou tip de undă magnetică, ce se propagă la suprafața nucleului planetei noastre, la fiecare șapte ani.

În interiorul Pământului există o activitate intensă, de la tectonica plăcilor până la curenții de convecție care circulă prin fluidele magmei fierbinți aflate mult sub crustă.

Ca noutate, această descoperire ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modului în care este generat câmpul magnetic al Pământului și ar putea oferi indicii legate de istoria și evoluția termică a planetei noastre.

„Măsurătorile câmpului magnetic provenite de la instrumentele de la suprafața Pământului au sugerat că a existat un fel de acțiune a undelor, dar aveam nevoie de acoperirea globală oferită de informațiile de la sateliți, pentru a dezvălui ce se întâmplă cu adevărat”, a spus Nicolas Gillet de la Universitatea Grenoble din Franța.

Cercetările de până acum arătau că structura invizibilă formează o „bulă” protectoare în jurul plantei noastre, ținând radiațiile dăunătoare de la Soare în afară, în spațiu, permițând astfel evoluția unei vieți prospere pe Terra. Undele descoperite sunt cunoscute sub numele de Coriolis și sunt niște coloane magnetice uriașe aliniate de-a lungul axei de rotație a Pământului, iar cele mai puternice sunt întâlnire la ecuator.

„Este probabil ca undele magnetice să fie declanșate de perturbări adânci din nucleul fluid al Pământului, posibil legate de păturile de flotabilitate”, a explicat Gillet.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre