Nu beți rece pe timp de caniculă. Iată ce licori vă sunt de ajutor

Nu beți rece pe timp de caniculă. Iată ce licori vă sunt de ajutor
Nimic nu se compară cu o porție de înghețată delicioasă sau apă rece pe timp de caniculă. Dar specialiștii spun că nu e ceea ce ne trebuie.

Când temperaturile o iau razna, suntem tentați să apelăm tot mai des la băuturi reci. Medicii spun că este greșit.

Nu beți rece pe timp de caniculă. Iată ce licori vă sunt de ajutor

Potrivit informațiilor oferite de medicul Mihaela Bilic, nimic nu e mai nepotrivit ca atunci când afară e foarte cald să consumăm băuturi reci, pentru că ne fac mai mult rău.

„Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură”

„Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cat mai reci când este caniculă, adevărul i-e că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură- deci aportul de lichide e foarte important, ideal să fie la temperatura ambiantă.

„Băuturi cu multă gheață sau ceaiuri și supe fierbinți? Toate vor declanșa un val de căldură”

Organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C. Orice mâncare sau băutură consumăm, va trebui adusă la această temperatură, ceea ce presupune o cheltuială termică suplimentară, care ne încălzește. Băuturi cu multă gheață sau ceaiuri și supe fierbinți? Toate vor declanșa un val de căldură”, a declarat Mihaela Bilic.

Ce ne este cel mai de folos

Specialistul spune că trebuie să ne ferim de băuturile cu un conținut mare de zahăr, dar și de alcool, pentru că moleșesc. Trebuie să optăm pentru cât mai multă apă plată, dar ne este de folos și apa minerală în care să punem felii de fructe. De asemenea, sunt foarte bune infuziile de fructe sau plante. În cazul în care suntem invitați la o petrecere, putem alege un pahar cu vin alb sau rose, în care să punem cuburi de gheață.

Sursă foto: paranteze.md