Nu mai ține părul prins în coadă! Iată ce poți păți

Nu mai ține părul prins în coadă! Iată ce poți păți
Deși este o opțiune la îndemână, coada înaltă are și câteva dezavantaje, mai ales dacă ai obiceiul de a-ți ține des părul prins. Iată ce poți păți.

Coada înaltă este una dintre cele mai simple și practice coafuri. O putem purta acasă, la birou, când ieșim cu prietenii sau chiar la evenimente speciale. Totuși, există câteva efecte negative în ceea ce privește sănătatea. Nu mai ține părul prins în coadă pe perioade lungi dacă nu vrei să pățești asta. 

Te poți confrunta cu migrene

Durerea de cap provocată de coada strânsă este cât se poate de reală. Este un tip de alodinie, care reprezintă instalarea durerii din cauze care în mod normal nu provoacă durere. Părul în sine nu este sensibil la durere, dar sub foliculii de păr sunt nervi și receptori de durere care pot fi declanșați de tracțiune. Cu cât perioada de timp în care îți părul strâns este mai mare și coada este mai strânsă, cu atât durerea este mai intensă.

Pot apărea dureri de scalp

La fel ca în cazul durerii de cap cauzate de părul prins strâns, nervii de la nivelul foliculilor pot provoca și durere de scalp. Provine de fapt de la nivelul pielii și de la zonele perifoliculare, care sunt regiunile de piele ce înconjoară fiecare rădăcină, por sau folicul. Prin urmare, toate terminațiile nervoasă atașate la fiecare fier de păr sunt afectate. Vei simți cel mai puternic durerea imediat după ce îți desprinzi părul.

Nu mai ține părul prins în coadă. Poți avea dureri de spate

Scalpul tău este supus unui stres major, mai ales dacă ai părul des. Durerea de la nivelul scalpului poate coborî spre ceafă și spate. Acest lucru se întâmplă pentru că senzorii nervoși sunt stimulați și mai mult de susținerea părului care este prins în partea de sus a capului. Efectul este amplificat în cazul părului des și lung, care este mult mai greu și dificil de susținut de către scalp.

Părul tău se va degrada mai ușor

Prinderea frecventă a părului cu un elastic strâns provoacă frecare în zona prinderii, rezultatul fiind un păr mai degradat și predispus la rupere. Acest efecte este accentuat dacă dormi cu părul prins. Evită elasticele puternice și clamele din metal sau plastic cu muchii ascuțite. Cele mai bune opțiuni, care protejează părul de frecare, sunt elasticele îmbrăcate în mătase sau șaten.

Purtarea părului în coadă pe o perioadă lungă cauzează frucțiune și tensiune la nivelul firelor de păr. În special în zona vârfurilor și mai ales dacă ai părul creț sau ondulat, riști să te confrunți cu noduri de păr dificil de descurcat. Acestea pot duce la degradarea și ruperea firelor.

Foto: Facebook

Harry și Meghan nu au vrut titlul de conte pentru Archie. De ce le era frică